Anasayfa Haber Japon Hükümeti, Micron’a 320 Milyon Dolarlık Destek Sağlayacak

Japon Hükümeti, Micron’a 320 Milyon Dolarlık Destek Sağlayacak

Yarı iletken endüstrisinin önemini anlayan Japon hükümeti, yerel yonga üreticilerini sübvanse etmek üzere bir program başlattı. Temmuz ayında Kioxia ve Western Digital için 680 milyon dolarlık destek sağlanacağı açıklanmıştı. Japonlar şimdi ise Micron’un Hiroşima operasyonlarını desteklemek için 46.5 milyar ¥ (320 milyon $) tutarında destek sağlayacak.

Önemli bellek üreticilerinden Micron’a sağlanan bu destek sayesinde Hiroşima yakınlarındaki fabrikalarda “son teknoloji” yongaların üretimi sağlanacak. Bloomberg, Micron’un finansmanı Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’ndan alacağını bildirdi. Şu an için bu sübvansiyon için gerekli olan koşullar bilinmiyor.

Micron, DRAM ürünlerinin önemli bir bölümünü Japonya’nın Hiroşima yakınlarındaki tesisinde üretiyor. Ayrıca şirketin ülkede önemli Ar-Ge operasyonları yürüttüğü biliniyor. Micron ve diğer bellek üreticileri, yeni üretim teknolojilerini benimsemek ve kapasitesini artırmak için sürekli yeni ekipman tedarik etmek zorunda. Bu günlerde yarı iletken endüstrisinde sermaye harcamaları son derece yüksek. Micron gibi yonga üreticileri ise hükümetlerden destek ve teşvikler bekliyor.

320 milyon dolar gerçekten önemli bir miktar, ancak bellek üreticisinin toplamda ne kadar yatırım yapacağı henüz bilinmiyor. Japon hükümetinin bu desteği, 1ß DRAM teknolojisinde kapasiteyi artırmak veya 2024 yılında yeni EUV (aşırı ultraviyole litografi) ekipmanları satın almak için kullanılabilir.