Anasayfa Haber HWiNFO, Şimdiden AMD Zen 5 Ailesi İçin Destek Kazandı

HWiNFO, Şimdiden AMD Zen 5 Ailesi İçin Destek Kazandı

hwinfo

AMD’nin Zen 4 mimarisi, ilk olarak Ryzen 7000 serisi işlemcilerle birlikte masaüstü pazarına adım atmıştı. Donanım izleme yazılımlarından HWiNFO, resmi web sayfasında onaylanan değişikliklere bakılırsa şimdiden AMD Zen 5 desteği aldı.

Bu gelişme, Zen 5 ailesi için bir donanım grubu kimliği belirlendiğini gösteriyor. Yazılım henüz işlemci modelleri, frekans hızları ve çekirdek yapılandırmasıyla ilgili verileri algılamayabilir. Ancak artık hangi yonganın Zen 5 mimarili olduğu HWiNFO tarafından tespit edilebiliyor.

AMD’nin hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz fakat yeni mimari üzerinde çalışmalar yaptığını net olarak biliyoruz. Şirket yakında erken mühendislik örneği çiplerini üreticilere göndermeye başlayabilir. Yazılımlar da destek kazandıkça Zen 5 sızıntılar ortaya çıkmaya başlayacaktır.

HWiNFO ayrıca 14. Nesil Meteor Lake ve Granite Rapids sunucu işlemcileri için destek alıyor. Meteor Lake platformunu 2023 yılının sonlarına doğru bekliyoruz. Granite Rapids Xeon yongalar ise 2024 için planlandı.