Anasayfa Haber Steam Deck’e Özel Açılış Ekranı Eklemek Kolaylaşıyor

Steam Deck’e Özel Açılış Ekranı Eklemek Kolaylaşıyor

Özelleştirilen Steam Deck açılış ekranları son zamanlarda çok popüler hale geldi. Hatta Reddit’te bu tür videolarla özel olarak ilgilenen bir topluluk oluşmaya başlıyor. Daha öncesinde konsolunda özelleştirilmiş açılış ekranı isteyenlerin nispeten uzun bir rehberi takip etmesi gerekiyordu. Ancak Valve, son Steam Deck beta güncellemesiyle birlikte bunu çok daha kolay hale getiriyor.

Topluluk yapımı özel videoların ilgi gördüğünü fark eden şirket, SteamOS işletim sisteminde bazı değişiklikler yaptı. Artık “steamui/overrides/movies” içinde kullanıcı tarafından oluşturulan klasör SteamOS tarafından otomatik olarak algılanacak. Oyuncular, bu klasörün içine istediği animasyon videolarını atarak açılışı özelleştirme imkanı bulacak. Ayrıca Steam Deck güncellense bile animasyonlar artık silinmeyecek.

CyberDeck (Cyberpunk 2077 inspired boot screen) – Made in After Effects from SteamDeckBootVids

Bu hamle aslında Valve’ın takdir toplamasını sağladı. Steam Deck topluluğu modlanmış bir özellikle eğleniyordu. Geliştiriciler ise bunu engellemek yerine resmi hale getirdi ve her şeyi kolaylaştırmayı seçti.

Açılış ekranı bir yana, son beta güncellemesi önemli bir düzeltme içeriyor. Oyuncular artık otomatik çözünürlük ayarlarını etkinleştirmek için bir geçiş ayarı kullanabilecek. Bu da yüksek çözünürlüklü monitör kullanan oyuncular için iyi bir haber.