Anasayfa Haber Google Pixel 7 ve 7 Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Google Pixel 7 ve 7 Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Google Pixel 7 Pro Özellikleri

Google, sızıntılar sayesinde neredeyse her detayını öğrendiğimiz en yeni akıllı telefonlarını resmen tanıttı. İşte Google Pixel 7 ve 7 Pro özellikleri ve fiyatı hakkında detaylar.

Google Pixel 7 Pro Özellikleri

Pixel 7 Pro, yüksek yenileme hızına sahip ekran, büyük kamera sensörü, geniş/ultra ve geniş/tele lens kombinasyonu, ayırt edici bir görünüm, güvenlik özellikleri ve uzun yazılım desteği ile öne çıkıyor.

Cihaza güç veren Samsung’un 4nm süreci ile üretilen Tensor G2‘nin CPU’su yine aynı 2x Cortex-X1 + 2x A76 ve 4x A55 olarak karşımıza çıksa da saat hızında hafif bir artış var. GPU ise bir Mali-G710 MC10 ve makine öğrenimi görevleri için %35’lik bir artış vaat ediliyor.  Ek olarak yeni bir Tensor çekirdeği ve yeni bir modem var. Yeni nesil Tensor işleme birimi, makine öğrenimi görevlerini %60 daha hızlı ve %20 daha verimli çalıştırabilecek nitelikte. Bu birim Pixel 7 ve 7 Pro’ya özel Photo Unblur gibi özelliklerden sorumlu.

Geçen yıl olduğu gibi, telefon 12 GB RAM ile geliyor ve 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama arasında seçim yapılabiliyor. MicroSD yuvası ise mevcut değil. Öte yandan bir nano-SIM yuvası ve ikinci hat için bir eSIM bulunuyor.

Kamerada ana modül hala 4’ü 1 arada gruplama seçeneği ile 50 MP 1/1.31 inç sensör (1.2µm) kullanıyor. f/1.85 lens 82 derece görüş alanına sahip. Sahnenin daha fazlasını yakalamak istiyorsanız, 125.8 derece görüş alanı ile 12 MP ultra geniş kamera (1.25µm) mevcut. Bu yılki bir yükseltme ise ultra geniş lensin makro çekim yapmasına izin veren otomatik odaklama özelliğine sahip olması.

Ana kamerada optik görüntü sabitleme (OIS) ve elektronik stabilizasyon bulunuyor, 30 FPS ve 60 FPS’de 4K videolar kaydedebiliyor. Konuşma geliştirme özelliği artık 4K/60fps modunda da etkinleştirilebiliyor. Telefon, 10 bit HDR video kaydedebiliyor ve Google, Snapchat ve TikTok gibi uygulamaların yapımcılarıyla, daha yüksek kaliteli videolar sağlamak için ortaklık kurdu. Kamera uygulaması, sinematik bulanıklık oluşturmak veya elde çekilen görüntüleri daha da sabitlemek için Tensor G2 yonga setinin makine öğrenimi becerilerinden yararlanıyor.

Telefoto kamera artık 4x’ten 5x optik büyütme ile daha uzun bir lense sahip. Kamera 48 MP çözünürlüğe sahip ve dijital olarak daha fazla yakınlaştırmaya izin veriyor.

6.71 inç AMOLED ekran 10-120Hz değişken yenileme hızına sahip bir QHD+ LTPO panel sunuyor. Ekranın Gorilla Glass Victus tarafından korunuyor. Ekran içi parmak izi okuyucusu ve yüzle kilit açma özelliğini de kullanmanız mümkün. Telefon, toza ve suya dayanıklılık için IP68 derecesine sahip. 5.000 mAh batarya hızlı şarjı, kablosuz ve ters kablosuz şarjı destekliyor.

Google Pixel 7 Özellikleri

Pixel 7, Pro modelinden çok daha ucuz ve gözle görülür şekilde daha küçük. Yine Tensor G2 çipsetinden gücünü alan cihaz 8 GB RAM sunuyor ve 128 GB ile 256 GB depolama arasında seçim yapma olanağı sunuyor. Önceki modellerde olduğu gibi Pixel 7 ve 7 Pro, 3 ana işletim sistemi güncellemesi ve 5 yıllık güvenlik yamaları alacak.

6,3 inçlik ekran hala FHD+ çözünürlüğe sahip düz bir AMOLED panel ancak Pixel 6 ekranına göre %25 daha yüksek tepe parlaklığına sahip. Yeni panel ayrıca 90Hz yenileme hızına sahip. Pixel 7’nin daha ince yapısı aynı zamanda daha küçük bir bataryaya sahip olduğu anlamına geliyor. Söz konusu batarya 4.355mAh kapasiteye sahip.

Pro gibi, Pixel 7 de 50 MP ana kamera kullanıyor (1/1.31”, 1.2µm) ve 12 MP ultra geniş kamera ile eşleştirilmiş. Telefon, yakınlaştırma için nispeten yüksek çözünürlüklü ana sensöre ve Google’ın Super Res Zoom görüntü işleme özelliğine güveniyor. Selfie kamerası ise 10,8 MP ve 92 derecelik daha geniş bir görüş alanına sahip.

Google Pixel 7 Pro ve Pixel 7 Fiyatı

Google Pixel 7, 128 GB’lık seçeneğiyle 650 eurodan başlıyor. Pixel 7 Pro da 128 GB için 900 euro fiyat etiketi taşıyor.