Anasayfa Haber Google’dan Bulut Tabanlı Oyunlar İçin Dizüstü: Gaming Chromebook

Google’dan Bulut Tabanlı Oyunlar İçin Dizüstü: Gaming Chromebook

Google ve donanım ortakları, Gaming Chromebook olarak da bilinen “bulut oyunları için tasarlanan ilk dizüstü bilgisayarları” piyasaya sürdü.

Bulut tabanlı oyun hizmetlerinden biri olan Google Stadia tamamen kepenk kapatmıştı. Böylelikle geriye NVIDIA GeForce Now, Microsoft Xbox Cloud Gaming ve Amazon Luna gibi büyük platformlar kaldı. Yeni piyasaya sürülen dizüstü bilgisayarlar da bu platformlardan faydalanacak.

Google’ın Chromebook cihazları “hızlı ve kullanımı kolay” bir deneyim isteyen kitle tarafından kabul görmüştü. Oyuncu kitlesini hedefleyen Gaming Chromebook’lar ise benzer bir mantıkla geliyor. Google ve iş ortakları, “bulut üzerinden son teknoloji grafiklere hızlı ve kolay” erişim mottosuyla yola çıkıyor. Yukarıda saydığımız hizmetlerle birlikte 1.500 kadar oyuna erişmek mümkün.

Bu ay satışa çıkması beklenen üç yeni cihaz var: Acer Chromebook 516 GE, ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip ve Lenovo Ideapad Gaming Chromebook. Google bu üçlüyü Chromebook web mağazası üzerinden sergilemeye başladı. Cihazların özelliklerine baktığımızda farklı CPU/bellek yapılandırmaları görüyoruz. Genel olarak Core i5 ve Core i7 CPU’lar mevcut, ancak RAM kapasitesi 4 GB ile 16 GB arasında değişiyor. Ayrıca cihazların hepsinde 120 Hz+ ekran var.

Genelde oyuncu bilgisayarlarında gördüğümüz RGB aydınlatmaya sahip klavyeler göze çarpıyor. Bununla birlikte, tüm cihazların minimal ve şık tasarımlara sahip olduğunu söylemek mümkün. Söylediğimiz gibi, bu dizüstü bilgisayarlar görece zayıf CPU ve GPU’lar tarafından destekleniyor.