Anasayfa Haber Apple Store Web Sitesi Kapandı: M2 İşlemcili iPad Pro Modelleri Tanıtılabilir

Apple Store Web Sitesi Kapandı: M2 İşlemcili iPad Pro Modelleri Tanıtılabilir

apple store kapandı

Apple, genellikle ürün tanıtımları öncesi veya fiyat değişikliği yapacağı zaman Apple Store web sitesini geçici olarak alışverişe kapatıyor. Benzer durum bugün de gerçekleşti.

Hatırlarsanız Bloomberg’ten Mark Gurman’ın, Apple’ın yeni M2 işlemcili iPad Pro modellerini tanıtacağını, ancak bu tanıtımın herhangi bir fiziksel etkinlikle olmayacağını, doğrudan Apple Store web sitesinden gerçekleştirileceğini söylemişti.

Sonrasında ise Gurman, tanıtımın birkaç gün içinde gerçekleşebileceğini, bugün ise attığı bir tweet’te, tanıtımın doğrudan bugün olacağını belirtmişti. Gurman haklı olacak ki, Apple Store web sitesi yine geçici olarak alışverişe kapatıldı. Girişte de belirttiğimiz üzere, Apple bu işlemi yeni bir ürün tanıtımı öncesi uyguluyor. Yani yeni iPad modellerinin tanıtılması muhtemel.

M2 iPad Pro

Hangi iPad modelleri tanıtılacak?

Apple’ın yeni ARM işlemcisi olan M2, iPad Pro’larla birlikte yeniden karşımıza çıkacak. Gurman, 11 inç ve 12.9 inç boyuta sahip 2 iPad Pro modelinin M2 işlemcisiyle geleceğini, tanıtımın bugün gerçekleşeceğini belirtiyor. Ayrıca iPad Pro modellerinin yanında, 10. nesil iPad modelinin de tanıtılması olası. 10. nesil iPad, muhtemelen A14 Bionic işlemci ile birlikte 5G desteği sunacak. iPad Pro modellerinde tasarımsal bir yenilik beklenmezken, 10. nesil iPad’in herhangi bir tasarım değişikliğine sahip olup olmayacağını tanıtım sonrası öğreneceğiz.