Anasayfa Haber Intel, Düşük Pazar Talebi Nedeniyle Binlerce Çalışanı İşten Çıkaracak

Intel, Düşük Pazar Talebi Nedeniyle Binlerce Çalışanı İşten Çıkaracak

Intel, Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, azalan bilgisayar satışları nedeniyle maliyetleri düşürmek üzere çalışan sayısını azaltmaya hazırlanıyor. İsmi verilmeyen sektör kaynaklarından gelen bilgilere bakılırsa bu işten çıkarma süreci binlerce kişiyi etkileyecek.

Teknoloji devi aslında son yıllarda kilit departmanlarını geliştirmek ve yeni alanlara yelken açmak için personeller işe alıyordu. Ancak PC pazarında satışların düşmesiyle birlikte Intel’in gelirleri de düşüş gösteriyor. Raporlara bakılırsa son tüketicilerin yanı sıra veri merkezi tarafı da zayıflayacak. Böylelikle Intel’in 121.000 çalışandan %11’iyle (12.000) yollarını ayırması bekleniyor.

Bilgisayar satışları Intel’in kaderi için çok önemlidir. Temmuz ayında şirket son yıllardaki ilk zararını bildirdi ve gelirlerin yıllık bazda beklenenden 11 milyar daha düşük olacağını söylemişti. Muhtemelen teknoloji şirketleri PC satışlarındaki zayıflamanın bu kadar sert olacağını beklemiyordu. Hatırlarsanız AMD de talepteki düşüş nedeniyle işlemci satışlarını yavaşlatma kararı almıştı. Öte yandan ARM, Birleşik Krallık’taki personel sayısını %20 azaltmaya hazırlanıyor.