Anasayfa Haber Xbox Series X|S Ekim Güncellemesi Duyuruldu

Xbox Series X|S Ekim Güncellemesi Duyuruldu

Xbox Series X|S Ekim Güncellemesi

Microsoft, Series X|S oyun konsolları için Xbox Ekim güncellemesinin kullanıma sunulacağını duyurdu. Güncelleme oyunları, uygulamaları ve medya içeriğini bulmayı daha hızlı hale getirmek için ana ekranınızın üst kısmındaki bir Arama çubuğu da dahil olmak üzere bir dizi değişiklik getiriyor. Ek olarak güncelleme, konsolunuzdan TV ses düzeyinizi değiştirmenize, başlangıç ​​seslerini kapatmanıza ve daha pek çok şeye olanak tanıyor.

Yeni güncellemeyle Microsoft, TV’nin sesini doğrudan Xbox’tan kontrol etme özelliğini kullanıcılara sunuyor. Şirket bunu HDMI CEC özelliği ile gerçekleştiriyor. Sesi değiştirmek için Xbox kılavuzunun ses ve müzik bölümünü açmanız yeterli. Böylece ses seviyesini değiştirmek için TV uzaktan kumandanızı sürekli olarak elinize alma gerekliliği ortadan kalkıyor.

Güncellemenin başlangıç ​​seslerini kapatmanıza izin verdiğini de belirtelim. Bunları sessize almak için Profil ve Sistem > Ayarlar > Genel > Ses ve ses çıkışı > Ek Seçenekler’e gitmeniz ve Başlangıç ​​Seslerini Kapat’ı seçmeniz yeterli.

Güncelleme sayesinde bir Xbox’ı ev Xbox’ınız olarak ayarlamanız da mümkün. Bu, oturumunuz açık değilken arkadaşlarınıza, ailenize oyunlarınıza ve içeriğinize erişim izni verebileceğiniz ve oyunların çevrimdışı oynanmasına izin verebileceğiniz anlamına geliyor. Xbox’ınız oturma odası gibi evinizde merkezi bir yerdeyse ve diğer insanlar konsolda oynamayı bekliyorsa bu ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.