Anasayfa Haber Microsoft: “Bulut Oyun Hizmetleri Halen Emekleme Aşamasında”

Microsoft: “Bulut Oyun Hizmetleri Halen Emekleme Aşamasında”

Bulut tabanlı oyun hizmetleri özellikle son 10 yılda oyun endüstrisinde popüler hale gelmeye başladı. Bu tür hizmetler sayesinde vasat bir bilgisayara sahip olsak bile güçlü internet bağlantısıyla iyi bir oyun deneyimi elde edebiliyoruz. Çok sayıda büyük şirket bulut oyun platformlarına yatırım yaptı. Ancak Microsoft, bulut oyun teknolojilerinin hala emekleme aşamasında olduğunu ve yakın zamanda beklentilerin tam olarak karşılanamayacağını söylüyor.

Yazılım devi, bu hafta İngiltere Competition and Market Authority’e 33 sayfalık bir rapor yayınladı. CMA, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alma süreci ve gelişmekte olan bulut oyun akış hizmetlerinin tekelleşmesi konusunda derinlemesine bir soruşturma başlattı. Microsoft ise CMA’nın endişeleri için verdiği yanıtta şu sözlere yer verdi:

Bu [bulut tabanlı oyunculuk], özellikle mobil cihazlarda önemli zorlukların yaşandığı yeni ve olgunlaşmamış bir teknoloji. Microsoft, gelecekte bulut oyun servislerinde donanım farklılıklarının daha önemsiz olacağı konusunda hemfikir. Ancak gerçek şu ki, günümüzde bulut oyunları emekleme aşamasında ve son tüketici ürünü olarak henüz kendini kanıtlayamadı.

Microsoft, Sony ve NVIDIA gibi şirketler, bulut oyun hizmetlerini iyileştirmek amacıyla büyük meblağlarda yatırımlar yapmaya devam ediyor. Platformlar son yıllarda büyük ilerleme kaydetti. Bu arada, akıllı telefonlar kullanarak PC veya konsol oyunlarını oynamak mümkün hale gelmeye başlıyor.

Rekabetçi bulut oyun platformları için gereken birçok teknoloji halihazırda mevcut, dolayısıyla asıl soru bulut oyunlarının ne zaman ana akım haline geleceği. Microsoft şu anda bulut oyun hizmetlerinin halen olgunlaşmadığını söylüyor. Özellikle NVIDIA’nın GeForce Now oyun hizmeti ülkemiz de dahil olmak üzere dünya geneline yayıldı. Sizler bulut tabanlı oyun hizmetlerini kullanıyor musunuz ve deneyimleriniz nasıl?