Anasayfa Haber RX 7000 Serisinde PCIe Gen5 “12VHPWR” Güç Bağlantısı Kullanılmayacak

RX 7000 Serisinde PCIe Gen5 “12VHPWR” Güç Bağlantısı Kullanılmayacak

PCIe Gen5 olarak da adlandırılan 16-pin 12VHPWR güç konnektörü bildiğiniz üzere ilk olarak GeForce RTX 4000 serisi ekran kartlarında kullanılmaya başladı. Rakip AMD ise resmi açıklamalara bakarsak yeni nesil bağlantı noktalarını kullanmayacak.

Kyle Bennett, kısa süre önce RDNA 3 mimarili ekran kartlarının DisplayPort 2.1 desteği sunacağını belirtti. Sektör kaynaklarından gelen bilgilere göre bir paylaşım yapan Bennett, Navi 31 referans kartlarında PCIe Gen5 güç konnektörü bulunmayacağını söylemişti.

Tüm bu sızıntılar bir yana, AMD Radeon Genel Müdürü Scott Herkelman, Radeon RX 7000 ekran kartlarının yeni konnektörü kullanmayacağını onayladı. Igor’sLAB’den gelen raporlar doğruysa, üst sınıf kartlar 3×8-pin güç konnektörüne sahip olacak. Bu da demek oluyor ki NVIDIA, yeni yüksek güçlü konnektörü kullanan tek şirket olmaya devam edecek.

Son dönemde gündeme gelen 12VHPWR adaptör sorunlarını duymuş olmalısınız. RTX 4090 ekran kartı alan kullanıcılar, bağlantı noktası ve adaptörlerin yandığını, hatta eridiğini söylüyor. NVIDIA ise yaşanan problemleri anlamak üzere kartları toplayarak analiz etmeyi planlıyor.