Anasayfa Haber Twitter Blue Aboneliğine Hesap Doğrulama Özelliği Geliyor

Twitter Blue Aboneliğine Hesap Doğrulama Özelliği Geliyor

Twitter

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Daha önceden ücretli Twitter Blue aboneliğini kullanıma sunan şirket, Twitter Blue hizmetini kullanıcıları da doğrulayacak şekilde daha pahalı bir aboneliğe dönüştürmeyi planlıyor.

Twitter, yenilenen Twitter Blue aboneliği için $19.99 ücret almayı planlıyor. Daha önceden kullanıma sunulan ve aylık $4.99 ücreti bulunan Twitter Blue aboneliğine sadece belirli bölgelerden erişim sağlanıyordu. Bununla birlikte bölgesel erişim kısıtlamasının kaldırılacağı öngörülüyor.

Geçerli abonelik planına göre, doğrulanmış kullanıcıların abone olmak ve mavi tik işaretini kaybetmemesi için 90 gün süresi olacak.

Elon Musk, satın alım sürecinden önce Twitter’ın hesapları doğrulama ve botları işleme şeklini yenilemek istediğinden açıkça bahsetmişti. Hatta Musk bunun üzerine “Tüm doğrulama süreci şu anda yenileniyor” şeklinde Tweet attı.

Elon Musk’ın Twitter’a danışman olarak getirdiği Tesla mühendislerinin yardımıyla, yakın zamanda kod tabanına katkıda bulunmayan yöneticilere ve mühendislere yönelik toplu işten çıkarmalar planlıyor. Bunlara ek olarak projedeki çalışanlara özelliğin kullanıma sunulması için 7 Kasım’daki son teslim tarihini karşılamaları gerektiği, aksi takdirde kovulacakları söylendiği iddia ediliyor.