Anasayfa Haber Steam, Dile Göre Oyun Bulmayı Kolaylaştırdı

Steam, Dile Göre Oyun Bulmayı Kolaylaştırdı

Steam Dile Göre Oyun Bulma

Valve, Steam’deki oyuncuların artık oyunları ana dillerinde daha kolay bulabileceklerini duyurdu. Bundan böyle Steam yüzden fazla dile göre oyun bulmanızı daha kolay hale getiriyor. Bunun için Steam hesabınızdan Dil Tercihleri’ne giderek birincil ve ikincil dillerinizi seçebilirsiniz. Bu seçimler Steam’in size önerdiği ve keşif özelliklerinde görünen oyunları etkileyecek. Ayrıca, konuştuğunuz dillerde mevcut olan oyunları bulmanıza yardımcı olması için Steam aramalarınızda dil filtrelerini kullanabilirsiniz.

Valve’e göre geliştiriciler oyunlarını birkaç hafta önce genişletilmiş dil listesiyle etiketlemeye başladılar. Şimdiye kadar 500’den fazla oyun bu etiketleri ekledi ve oyun sayısının artması bekleniyor. Kullanıcıların filtreleyebileceği yeni dillerden bazıları ise Endonezyaca, Slovakça, Malayca, Arapça, İbranice, Sırpça, Hintçe ve daha fazlasını içeriyor.

Bu arada Steam’de birincil dili değiştirmek, oyun açıklamaları ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerikle birlikte Steam kullanıcı arayüzünün sunulduğu dili etkiliyor. İkincil dilleri değiştirmek, birincil dilinizde mevcut değilse, mağaza sayfası açıklamalarını tercih ettiğiniz dilde görmenize olanak tanıyor.

Genişletilmiş dil filtresi, diğer tüm filtrelerle birlikte arama sonuçlarının sağ tarafında bulunabiliyor.