Anasayfa Haber Windows 11 22H2 Görev Yöneticisi, GPU Kullanımını Yanlış Raporluyor

Windows 11 22H2 Görev Yöneticisi, GPU Kullanımını Yanlış Raporluyor

Windows 11 2022 Güncellemesini yakın zamanda yayınlayan Microsoft, ilk büyük sürümünü kullanıcılara ulaştırmaya devam ediyor. Çeşitli sorunlar yaşayanlar olsa da 22H2 kullanıcıları genel olarak memnun. Bazı kişiler ise yaşanan bir uyumluluk sorunundan dolayı Görev Yöneticisi’nin GPU kullanım oranını yanlış raporladığını bildiriyor.

Microsoft Geri Bildirim Merkezi ve Reddit‘teki birçok kullanıcı, Windows 11 22H2’de NVIDIA ekran kartlarıyla yaşanan bir sorundan bahsediyor. Görünüşe göre Game Ready 526.47 veya daha eski bir sürücü kullanıldığında GPU kullanımı yanlış gösteriliyor.

Genel yorumlara bakılırsa bu sorun belirli GeForce sürücülerinde mevcut. Daha önce Windows Insider programındaki kullanıcılar da benzer problemler bildirmişti. Ancak bu sorun herkese açık sürümde de devam ediyor.

Görev Yöneticisi’nde GPU kullanımı %100 görünüyorsa hemen endişe etmeyin. Böyle bir durumda her şeyden emin olmak için GPU kullanım oranını gösteren farklı uygulamalara yönelebilirsiniz.

İyi haber şu ki NVIDIA sorunun farkında. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre bu sorun için bir yama hazırlanıyor. Yani Kasım ayı içerisinde GeForce sürücüleri veya Windows 11 güncellemeleriyle GPU kullanım sorunu çözülmüş olacak.