Anasayfa Haber Windows 11 Görev Yöneticisi’ne Arama Çubuğu Geliyor

Windows 11 Görev Yöneticisi’ne Arama Çubuğu Geliyor

windows 11 explorer.exe

Görev Yöneticisi, yıllardan beri Windows’un en çok kullanılan özelliklerinden biri oldu. Microsoft zaman zaman geliştirmeler yapsa da, en önemli değişiklikleri Windows 11 22H2 güncellemesiyle gördük. Yeni Görev Yöneticisi, farklı özelliklerin yanı sıra yenilenmiş bir tasarımla birlikte kullanıma sunuldu. Yeni tasarımla birlikte Windows 11 ile bütünleşen bir görünüm sağlandı.

Microsoft’un hedefinde şimdi Görev Yöneticisi’ne yeni bir arama çubuğu eklemek var. Teste açılan en son Windows 11 önizleme yapısı, Görev Yöneticisi genelinde arama yapmamızı sağlayan bir bölüm içeriyor. Şu anda belirli bir işlemi bulmak için uzun listede gezinmemiz veya klavyeden uygulamanın ilk harfine basarak işleri kolaylaştırmamız gerekiyor. Yeni arama çubuğu ise süreci kolaylaştıracak.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, arama kutusuna Dosya Gezgini gibi anahtar kelimeler yazabiliyoruz. Özellik şu anda tam olarak işlevsel değil, ancak son kullanıcılara sunulduğunda her şey tamamlanmış olacaktır.

Arama çubuğu entegrasyonu yakın tarihli herhangi bir güncellemeyle birlikte gelebilir. Önümüzdeki aylarda sunulacak yeni “Moments 2” güncelleme paketiyle arama işlevinin kullanıma sunulduğunu görebiliriz.