Anasayfa Haber Lens Takılabilen Telefon: Xiaomi 12S Ultra Concept

Lens Takılabilen Telefon: Xiaomi 12S Ultra Concept

Xiaomi 12S Ultra Concept

Günümüz akıllı telefonlar fotoğrafçılık konusunda fotoğraf makineleri le yarışırken, Xiaomi de Leica iş birliği yaparak olaya bambaşka bir boyut getirmiş durumda. Xiaomi 12S Ultra Concept adı verilen prototipte akıllı telefonunuza lens takmak mümkün hale geliyor.

Şirket, akıllı telefonunuzun kamerasına bir kamera lensi takmanıza olanak tanıyan özellikle, Leica M serisi lens modülü takabileceğinizi belirtiyor. Buna ek olarak, konsept telefon lens modülüne takılabilen merkeze monte bir sensör dahil olmak üzere iki adet 1 inç sensörle donatılmış. Cihazda şirketin standart 12S Ultra‘da gördüğümüz Sony IMX989 kamera sensörünü kullandığını tahmin edebiliriz.

Akıllı telefona başka Leica lens modülleri takıp daha fazla esneklik elde edip edemeyeceğiniz ise şu an belli değil. Öte yandan, Xiaomi 12S Ultra Concept ile şirket yapılandırmayı seçtiğinizde çok daha iyi bir optik güç sözü veriyor.

Maalesef Xiaomi lens özellikleri veya akıllı telefon özellikleri gibi başka bir ayrıntıyı henüz açıklamadı. Cihazın hala bir konsept olduğu düşünülürse asla gerçek olmayabileceğini de aklımızdan çıkartmamamız gerekiyor.