Anasayfa Haber RTX 4090 16-pin 12VHPWR Bağlantı Sorunları Derinleşiyor

RTX 4090 16-pin 12VHPWR Bağlantı Sorunları Derinleşiyor

Bugüne kadar GeForce RTX 4090 ile birlikte yanarak eriyen Gen5 16-pin güç adaptörleri hakkında pek çok olumsuz haber görmüş olmalısınız. Maalesef kötü haberler gelmeye devam ediyor. RTX 4090 satın alan bir Reddit kullanıcısı, sistemi için aynı zamanda 12VHPWR güç konnektörüne sahip bir ATX 3.0 kaynağı da satın aldı. Ancak buna rağmen güç bağlantısında sorunlar yaşadı.

Facebook gönderisine göre bu kişi MSI GeForce RTX 4090 Gaming X Trio 24G ekran kartı ve MEG Ai1300P güç kaynağı ile bir sistem inşa etmiş. Yeni ATX 3.0 standardını destekleyen bu güç kaynağında dahili olarak 16-pin “12VHPWR” bağlantısı bulunuyor.

Şimdi en önemli noktaya gelelim. Her şey yerli yerinde olmasına rağmen güç konnektörü erimeye başlamış. Sistem sahibi herhangi bir fotoğraf paylaşmasa da kabloları aşırı derecede bükmediğini söylüyor. MSI ise ekran kartını ve güç kaynağını değiştirmek üzere kullanıcıyla iletişime geçti.

Şimdiye kadar sorunun adaptörlerden kaynaklı olduğu tahmin ediliyordu. Ancak son rapor, sorunun daha derin olabileceğini gösteriyor. Yani problem 12VHPWR güç konektöründe, bileşenlerin kalitesinde, GeForce RTX 4090’da veya farklı faktörlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkıyor olabilir.

Aslında daha RTX 4000 ekran kartları piyasaya çıkmadan önce 12VHPWR ile ilgili potansiyel sorunlardan bahsetmiştik. Şu ana kadar Reddit’te 18 ayrı onaylanmış RTX 4090 vakası var. NVIDIA sorunu araştıracağını, ortaklar tarafından toplanan kartları merkeze çağıracağını bildirmişti. Yeşil ekipten henüz yeni bir açıklama yok.