Anasayfa Haber PC Kasasını İkincil Bir Ekrana Dönüştüren Ürün: ASRock Yan Panel Kiti

PC Kasasını İkincil Bir Ekrana Dönüştüren Ürün: ASRock Yan Panel Kiti

ASRock, PC kasanızın yan panelini bir LCD monitöre dönüştürmenize olanak tanıyan yeni bir aksesuar geliştirdi. 13,3 inçlik yan panel kiti, bilgisayar kasasının şeffaf kısmına takılmak üzere tasarlandı. İkincil bir monitör olarak kullanılmak üzere hazırlanan bu ekrandan sistem kaynaklarını ve sıcaklıkları izlemek isteyebilirsiniz.

16:9 en boy oranına sahip olan ekran, 1080P IPS 60 Hz panel barındırıyor. Yani bir dizüstü bilgisayar ekranına benzetebiliriz. Bağlantı ise gömülü DisplayPort (eDP) konektörüyle dizüstü bilgisayarlara benzer şekilde sağlanıyor. eDP bağlantısı genellikle mobil ve gömülü PC çözümleri için kullanılıyor, bu nedenle masaüstü anakartlarda veya ekran kartlarında görmek pek mümkün değil.

Sonuç olarak, bu yan paneli çok sayıda ASRock anakartlar destekliyor: Z790 LiveMixer, Z790 Pro RS/D4, Z790M-ITX WiFi, Z790 Steel Legend WiFi, Z790 PG Lightning, Z790 Pro RS, Z790 PG Lightning/D4. H610M-ITX/eDP ve B650E PG-ITX WiFi. Öte yandan eDP konnektörüne sahip farklı marka anakartlar da var.

Bu noktada adaptör çözümü aklınıza gelmiş olabilir. Ancak eDP’den DP’ye (veya başka biri) adaptörler piyasaya bulunmuyor. Böyle bir adaptör üretmek de ayrı bir sorun, çünkü eDP hem güç hem de video sinyallerini tek bir kablo üzerinden gönderiyor.

Uyumluluk sorunları nedeniyle bu aksesuarın popülerlik kazanması biraz zor görünüyor. Ancak bu panel masada ekstra yer kaplamıyor ve kesinlikle şık bir görünüm sağlayacaktır.