Anasayfa Haber AMD Advantage Masaüstü Programı Tanıtıldı: RDNA 3, Zen 4 ile Buluşuyor

AMD Advantage Masaüstü Programı Tanıtıldı: RDNA 3, Zen 4 ile Buluşuyor

AMD, RDNA 3 duyurusunda oyun masaüstü bilgisayarları için AMD Advantage programından söz etmişti. AMD Advantage girişimi, yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi, yüksek performans sunan ve sorunsuz çalışan AMD tabanlı masaüstü bilgisayarlar yaratmayı amaçlıyor.

AMD Advantage ekosistemi mobil tarafta AMD imzalı donanımları bir araya getiriyordu. Bu ekosisteme dahil olan cihazların CPU ve GPU performansını verimli kullanması ve sorunsuz bir deneyim sağlanması amaçlanıyor. Dizüstü bilgisayarlar ayrıca performansı ve genel kullanıcı deneyimini geliştirmek için çeşitli yazılım çözümleri kullanmakta.

Masaüstü bilgisayarlarda ise durum biraz daha farklı olacak. AMD Advantage programı burada öncelikle donanıma odaklanacak. AMD Advantage etiketine sahip tüm sistemler, üst düzey Ryzen 9 7900X/Ryzen 9 7950X işlemcilerle birlikte Radeon RX 7900XT/RX 7900 XT ekran kartlarını kullanacak. Masaüstü bilgisayarlar bilgisayar üreticileri ve AMD mühendisleri tarafından birlikte tasarlanacak. İşbirliğiyle birlikte maksimum performans, güç ve yeterli soğutma sağlanması hedefleniyor.

AMD tabanlı donanımların yanı sıra bazı özel gereksinimler de var: Sistemlerde birinci sınıf kasa, CPU için sıvı soğutma, AMD EXPO profillerine sahip minimum 32 GB DDR5 bellek, en az 2 TB NVMe depolama, 80 Plus Gold sertifikalı bir güç kaynağı. Gördüğünüz gibi liste bayağı uzun.

AMD, fiziki olarak Origin PC’nin Millennium AMD Advantage Edition masaüstü bilgisayarını sergiledi. Sistemde belirtildiği gibi üst düzey donanımlar yer alıyor. Bu canavar sisteme ayrıca Samsung’un 55 inçlik Odyssey Ark 4K Quantum Mini-LED monitörü eşlik ediyor.