Anasayfa Haber Sorunlara Odaklanan Windows 10 KB5019959 Güncellemesi Yayınladı

Sorunlara Odaklanan Windows 10 KB5019959 Güncellemesi Yayınladı

windows 10

Windows 10 işletim sistemi için desteğini sürdüren Microsoft, KB5019959 güncellemesini test kanalı dışındaki kullanıcılar için hazır hale getirdi. Bu kararlı sürümle birlikte birçok iyileştirme yapılmış. Her zaman olduğu gibi, güncellemeyi Windows Update aracılığıyla yapabilirsiniz. Eğer yamaları çevrimdışı olarak yüklemek istiyorsanız buradan indirme bağlantılarına erişebilirsiniz.

Windows 10 artık aktif olarak geliştirilmiyor ve Microsoft yalnızca işletim sistemindeki hataları düzeltiyor. Ancak nadiren de olsa yeni özellikler eklendiğine tanık oluyoruz. Kasım 2022 güvenlik güncellemesi olarak gelen KB5019959, Salı 2022 Güncellemesinin (KB5018482) bir parçası.

Microsoft, işletim sisteminin yanıt vermeyi durdurmasına neden olan önemli bir hatayı düzelttiğini söylüyor. Bir başka önemli düzeltmeye gelirsek, Direct3D 9 oyunlarının düzgün çalışmasını engelleyen bir sorun çözüme kavuştu. Doğrudan işletim sistemiyle ilgili olmayan bazı sorunlar da giderilmiş:

  • IE Modunda Microsoft Edge’i etkileyen bir sorun düzeltildi. Bu sorun nedeniyle açılır pencereler engelleniyordu ve sekmeler yanlış görüntüleniyordu.
  • Microsoft ve üçüncü taraf geliştiricilerin giriş yöntemi düzenleyicilerini (IME) etkileyen bir sorun giderildi.
  • Miracast reklamlarını etkileyen bir sorun çözüldü.
  • Donanım korumalı dijital haklar yönetimi (DRM) içeriğini oynattığınızda yaşanan yüksek güç tüketim sorunu düzeltildi.