Anasayfa Haber Meta, Akıllı Saat Projesini İptal Etti

Meta, Akıllı Saat Projesini İptal Etti

Meta Akıllı Saat

Meta, Apple Watch ile rekabet edecek sağlık ve mesajlaşma odaklı akıllı saat projesinden  vazgeçmiş durumda. Şirket, Cuma günü çalışanlarına şirkette yapısal değişiklikleri içerecek bir maliyet düşürme çabasının bir parçası olarak akıllı saat projesindeki çalışmaların durdurulacağı açıkladı. Meta’nın Reality Labs bölümünü yöneten Baş Teknoloji Sorumlusu Andrew Bosworth’a göre, Meta’nın akıllı saat geliştirme ekibi artık artırılmış gerçeklik gözlükleri oluşturmaya geçecek.

Meta’nın bir akıllı saati piyasaya sürme planları hakkındaki söylentiler ilk olarak Şubat 2021’de ortaya çıkmıştı. Cihazın Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta paylaşmak üzere fotoğraf ve video çekmek için iki dahili kameralı ayrılabilir bir ekrana sahip olduğunu gösteren raporlar gündeme gelmişti.

Reuters‘in haberine göre akıllı saat projesinin sona ermesine ek olarak, Meta’nın şirket içi yeniden yapılanmasında tüm Portal geliştirmelerine son verecek. İlk olarak 2018’de piyasaya sürülen Portal, WhatsApp ve Facebook gibi yalnızca şirkete ait hizmetleri kullanan görüntülü arama özelliklerine sahip bir akıllı ekran markasıydı.

Meta’daki yapısal değişiklikler, şirketin 11.000 kişiyi veya küresel işgücünün yaklaşık yüzde 13’ünü işten çıkarmasından kısa bir süre sonra geldi.