Anasayfa Haber Performans Sorunları Doğrulandı: Microsoft, 22H2 Güncellemesini Geri Çekiyor

Performans Sorunları Doğrulandı: Microsoft, 22H2 Güncellemesini Geri Çekiyor

Windows 11 22H2 güncellemesiyle birlikte hem AMD hem NVIDIA cephesiyle ilgili bazı sorunlar gündeme gelmişti. Microsoft ise potansiyel performans sorunlarının önüne geçmek amacıyla 22H2 güncellemesini bazı PC’lerde engelledi.

22H2 güncellemesi belirli cihazlarda Windows Update aracılığıyla yapılamayacak. Microsoft, karışıklığı gidermek için başka bir toplu güncelleme üzerinde çalıştığını, yeni güncellemenin yakında yayınlanacağını söylüyor.

Windows 11 2022 (22H2) güncellemesi işletim sisteminin ilk büyük özellik güncellemesi olarak Eylül ayında piyasaya sürüldü. NVIDIA, yeni güncellemeyle birlikte sistemlerde yaşanan sorunları resmen kabul etmişti. Windows 11 22H2, oyunların düşük performans göstermesine neden olurken kimilerinde problemler mavi ekran hatalarına kadar gidiyor. NVIDIA bu raporları bizzat inceledi, GeForce uygulaması ve sürücü güncellemeleri aracılığıyla iki yama yayınladı. Ancak GPU üreticisinin çabaları yeterli değildi.

Microsoft, geç kalmış olsa da şu anda sorunu aktif olarak araştırıyor. Ayrıca sorunlardan etkilenen makineler için güncellemeyi geri çekmeye karar verdiler. Teknoloji devi, toplu bir güncelleme üzerinde çalıştığını bildirdi. Bu güncelleme muhtemelen birkaç hafta tüm kullanıcılara sunulmuş olacak.