Anasayfa Haber Twitter Direkt Mesajlar Uçtan Uca Şifreleme Sunacak

Twitter Direkt Mesajlar Uçtan Uca Şifreleme Sunacak

Twitter Direkt Mesajlar Uçtan Uca Şifreleme

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, Twitter tarafından direkt mesajlar için uçtan uca şifreleme üzerinde çalışıldığını ortaya çıkarttı.

Wong, şifreleme anahtarlarına yapılan atıfları vurgulayan kod dizilerinin eşlik ettiği bir tweet‘te “Android için Twitter’da üzerinde çalışılan özelliğin işaretlerini görüyorum” diye yazdı.

Twitter CEO’su Elon Musk daha sonra Wong’un tweet’ine göz kırpan bir yüz emojisiyle yanıt verdi. Tabii ki bu, özelliğin gerçekten de geliştirilmekte olduğuna dair önemli bir ipucu olarak kabul edilebilir.

Uçtan uca şifrelenmiş direkt mesajlar, Twitter’ın mesajlaşma platformunu Signal ve WhatsApp gibi uygulamalar düzeyine yerleştirecek. Ayrıca, kullanıcılar arasındaki bir konuşmanın yalnızca mesajları gönderenler tarafından görülmesini ve gözetleyen bir üçüncü taraf tarafından görülmemesini sağlayacak.

Twitter, 2018 yılında “gizli konuşmalar” adı altında Twitter direkt mesajları için şifreleme üzerinde çalışmaya başladı. Öte yandan, bu özellik hiçbir zaman gerçekleşmedi.