Anasayfa Haber Microsoft, Klasik Görev Çubuğu Özelliklerini Windows 11’e Geri Getiriyor

Microsoft, Klasik Görev Çubuğu Özelliklerini Windows 11’e Geri Getiriyor

Windows 11 ile birlikte Görev Çubuğu’nu baştan aşağı yenileyen Microsoft, eski özellikleri birer birer yeniden işletim sistemine dahil ediyor. Bu bölüm yeniden tasarlandığı için birçok işlev eksikti. Bu nedenle kullanıcılar sık sık eleştiriler yapıyordu. Yazılım geliştiricisi yayınladığı güncellemelerle eksiklerini yavaş yavaş gideriyor.

Yazılımcı Albacore, Windows 11 Görev Çubuğu’na eklenen bazı yeni şeyler keşfetti. Microsoft, sistem tepsisinde saniyeleri görüntüleme işlevini geri getirmeye hazırlanıyor. Bunun yanında, ilk olarak Windows 7’de tanıtılan ve kullanıcıların aynı uygulamayı tek bir simge altında gruplandırma şeklini değiştiren “görev çubuğu düğmelerini birleştirme” seçeneklerini geri getiriyor.

Microsoft, Klasik Görev Çubuğu Özelliklerini Windows 11'e Geri Getiriyor

Bu özellikler Windows Insider derlemeleriyle birlikte test ediliyor ve şu anda düzgün çalışmıyor. Her şey işlevsel olduktan, testler tamamlandıktan sonra hepimiz Görev Çubuğu’nun değiştiğini göreceğiz. Microsoft’un Windows 11’de Görev Çubuğu deneyimini geliştirmeye devam ettiğini görmek güzel. 22H2 ile birlikte sürükle-bırak işlevi tekrar gelmişti. Zamanla diğer özellikler de eklenecektir.