Anasayfa Haber Yazıcı Hatası Nedeniyle Engellenen Windows 11 Güncelleme Sorunları Giderildi

Yazıcı Hatası Nedeniyle Engellenen Windows 11 Güncelleme Sorunları Giderildi

Geçmişte Microsoft’un boğuştuğu PrintNightmare güvenlik açıklarıyla ilgili konulardan birçok kez bahsetmiştik. Özetleyecek olursak, bu Windows yazdırma hizmetini etkileyen önemli bir güvenlik açığıydı. PrintNightmare bir kenara, Windows 11 ve Windows 10’u etkileyen çeşitli yazdırma problemleri yaşanmıştı.

Şirket daha önce sorunları ve güvenlik açıklarını doğrulamıştı ve zaman içinde sorunları çözmek için çok çaba harcamıştı. Hatta belirli cihazlar için bir uyumluluk koruması sağlandı, 22H2 özellik güncellemesi Microsoft tarafından engellenmişti. Zaman içinde çeşitli güncellemeler yapan şirketin çizelgesi şu şekilde:

  • 7 Ekim 2022: Bu güvenlik koruması, yalnızca şu anda yalnızca varsayılan ayarlara izin veren Microsoft IPP Class Driver veya Universal Print Class Driver kullanan yazıcılara sahip Windows cihazlarını korumak için güncellendi.
  • 21 Ekim 2022: Windows 11 sürüm 22H2 güncellemesine geçiş yapmak isteyen cihazlarda otomatik olarak indirilecek ve sorunu çözecek bir yama yayınlandı. Yüklenen yazıcıyla ilgili sorun çözüldüğünde koruma kaldırılıyor ve Windows 11 22H2’ye yükseltme yapılabiliyor.
  • 10 Kasım 2022: Bahsi geçen sorunlardan etkilenen tüm yazıcılar artık Windows 11 sürüm 22H2’ye yükseltme sonrasında düzgün çalışmalı.

Microsoft Kasım ayında yazdırma sorunlarını çözüme kavuşturmuş görünüyor. Windows 11 22H2 güncellemesini yapamıyorsanız tekrar deneyebilirsiniz.