Anasayfa Haber Intel İşlemcilerde ‘Kullandıkça Öde’ Dönemi: On Demand

Intel İşlemcilerde ‘Kullandıkça Öde’ Dönemi: On Demand

Intel Sapphire Rapids 4. nesil işlemci

Intel, yaklaşmakta olan Xeon Sapphire Rapids işlemcilerinde belirli hızlandırıcıları ve özellikleri etkinleştirecek olan On Demand programını resmen duyurdu. Bu programı “kullandıkça öde” şeklinde özetleyebiliriz. Böylelikle müşteriler, donanımı değiştirmeden sistemlerinde yükseltme yapabilecek.

intel xeon On Demand

Intel’in 4. Nesil Xeon Sapphire Rapids işlemcileri, herkesin kullanmadığı çeşitli özel amaçlı hızlandırıcılar ve güvenlik teknolojileri barındırıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bunların her biri maliyeti artırıyor. Çip üreticisi, kullanıcılara esneklik sağlamak için bazı işlevleri devre dışı bırakılmış halde gönderecek. Müşteriler de ihtiyaçlarına göre ekstra ödeme yaparak bu teknolojileri aktif edebilecek.

Software Defined Silicon (SDSi-Yazılım Tanımlı Silikon) teknolojisi ayrıca Intel’in daha az CPU modeli üretmesini sağlayacak. Şirketin talep üzerine kullanıma sunmak istediği teknolojiler şöyle: Software Guard Extensions, Dynamic Load Balancer (DLB), Intel Data Streaming Accelerator (DSA), Intel In-Memory Analytics Accelerator (IAA), Intel In-Memory Analytics Accelerator ve belirli iş yüklerini hızlandırmak için Intel QuickAssist Technology (QAT).

intel xeon On Demand

Intel’in On Demand teknolojileri tamamen farklı iş yüklerine yönelik olduğundan, çok küçük bir kısım bunların tamamına ihtiyaç duyuyor. Bir veya birkaç teknolojiye ihtiyaç duyulduğunda ise On Demand çözümü devreye girecek.