Anasayfa Haber Apple AR Başlığının İşletim Sistemi xrOS Olarak Anılabilir

Apple AR Başlığının İşletim Sistemi xrOS Olarak Anılabilir

Apple AR xrOS

Apple AR başlığının yeni yılda piyasaya sürülmesi bekleniyor ve son haberlere göre başlık için xrOS adını taşıyacak yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Daha önce şirketin işletim sistemini tanımlamak için realityOS ismini seçeceği ortaya çıkmıştı ancak görünüşe göre çıkış tarihi yaklaştıkça kararlar değişiyor.

Bloomberg’in haberine göre, AR başlığı üzerindeki çalışmalar hızlandı ve işletim sistemi adında bir değişiklik bekleniyor. Değişiklik, geçtiğimiz günlerde Apple’ın planlarına yakın olan kişilerin, teknoloji devinin ürünü önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürmesinin beklendiğini belirtmesiyle ortaya çıktı.

Bununla birlikte, Apple tarafından xrOS adının seçilmesinin bir nedeni, kullanıcıların AR başlığı aracılığıyla yansıtılabilecek içerik türünü tanımlayabilmesiydi. “XR” harfleri, genişletilmiş gerçekliği temsil ediyor ve cihazın artırılmış ve sanal dahil olmak üzere karma gerçeklik içeriğini çalıştırabileceğini gösteriyor. Artırılmış gerçeklik, çevrenizle ilgili gerçek zamanlı olarak grafik bilgiler sağlarken sanal gerçeklik tüm deneyimi gözünüzün önündeki ekrana getiriyor.

AR başlığının hafif ama güçlü olması bekleniyor. Ayrıca kullanıcılara yeni bir deneyim sunan özel uygulamalar da sunulacak. Bunlar, AR başlığının vizöründe görüntülenmesi beklenen içerikle birlikte Haritalar ve Mesajlar gibi mevcut uygulamaların varyasyonları arasında değişecek. Apple ayrıca bir üçüncü taraf yazılım geliştirme kiti geliştiriyor. Böylece yeni uygulamalar ürüne indirilebilir ve xrOS için kullanılabilir.

Ne yazık ki Bloomberg, AR bağlığı için somut bir lansman tarihi vermiyor.