Anasayfa Haber Linux’ta Steam Kullanımı, Steam Deck Sayesinde Yükseliyor

Linux’ta Steam Kullanımı, Steam Deck Sayesinde Yükseliyor

Steam

Valve, Kasım 2022 Steam anket sonuçlarını yayınladı. Anket sonucuna göre Linux oyun pazar payının Arch Linux destekli Steam Deck oyun konsoluyla beraber arttığı görülüyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında Linux’un oyun pazar payı %1.2 aralığında ilerlerken kasım ayında %1.28 olarak görülmüştü. Şimdi ise kasım ayı sonuçları %1.44 gibi oldukça büyük bir artış gösterdi.

Steam Linux Anket Sonuçları

Steam’de macOS %2.45, Windows %96.11 ve Linux da %1,44 pazar payına sahip. Linux’un yakaladığı %1.44’lük pazar payı, son dönemde Steam’de görülen en yüksek pazar payı oranı olarak açıklandı. On yıl önce Linux, Steam’de yaklaşık %2’lik bir pazar payına sahipti.

Steam Linux İstatistikleri

Ankette gösterilen Linux rakamları, SteamOS Holo’nun kullanıcılarının, Linux oyuncularının yaklaşık dörtte birini oluşturduğunu gösteriyor.

Ayrıca GPU ölçümleri, Steam Deck’in özel APU’sunun Steam’deki Linux oyuncularının yaklaşık dörtte birini oluşturduğunu da teyit ediyor.

Steam GPU İstatistikleriSteam’in 2022 Kasım ayı anket sonuçlarının tamamına erişmek isterseniz Steam tarafından yayınlanan sayfaya göz atabilirsiniz.