Anasayfa Haber Apple AR Başlığı 2023’ün İkinci Yarısına Ertelenmiş Olabilir

Apple AR Başlığı 2023’ün İkinci Yarısına Ertelenmiş Olabilir

Apple AR Başlığı

Apple, ilk karma gerçeklik başlığını gelecek yıl piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Öte yandan analist Ming-Chi Kuo, Apple AR başlığının 2023 yılının ikinci yarısına ertelenmiş olabileceğini ileri sürdü.

Kuo tarafından paylaşılan bilgilere göre, ana bileşenler için toplu sevkiyat planı 2023’ün 1. çeyreği için planlanıyor ancak müşterilere yapılan teslimatlar “yazılımla ilgili sorunlar” gerekçe gösterilerek 2. çeyrekten yılın ikinci yarısına ertelendi. Ek olarak, sevk edilen birim tahminleri 800.000-1.200.000’den sadece 500.000’e düşürüldü. Bu da başlangıçta hedeflenenin neredeyse yarısı.

Apple’ın Ocak 2023’te bir duyuru etkinliği gerçekleştirmesi bekleniyor ve uzmanlar da şirketin bundan sonra ne yapacağını görmek için bekliyor. Çünkü duyuru ile çıkış tarihi arasındaki büyük boşluk, pazarlama çabalarına ve dolayısıyla satışlara zarar verebilir.

Kuo, gecikmeli çıkışın optik endüstrisini etkileyebileceğini de sözlerine ekliyor. Modül veya lens gibi farklı kamera parçalarından sorumlu Apple ortakları Largan, Cowell ve Primax bunu yakından takip ediyor çünkü herhangi bir gecikme şirketlerin yakın vadeli finansal planlamalarına zarar verebilir.