Anasayfa Haber Bülten Eclit Co-CEO’su Egemen İnce ile Yönetilen BT Hizmetleri Hakkında Konuştuk

Eclit Co-CEO’su Egemen İnce ile Yönetilen BT Hizmetleri Hakkında Konuştuk

Eclit Co-CEO'su Egemen İnce

Eclit Co-CEO’su Egemen İnce, yönetilen BT hizmetleri hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

Yönetilen hizmetler şirketlere nasıl avantajlar getiriyor? Sizin sunduğunuz Yönetilen BT hizmetleriniz neleri kapsıyor?

Sunduğumuz yönetilen BT hizmetlerimizle şirketlere güvenlik seviyesi yüksek olan ve uluslararası standartları kolaylıkla karşılayan bir altyapıya sahip olma ve bu sayede regülasyonlarla uyumlu çalışma imkânı sağlıyoruz. BT sistemlerini yönetmek için gerekli kaynağı bulmak, elde tutmak ve verimlilik sağlamak özellikle de günümüzde oldukça zor olabiliyor. Ayrıca en son yeniliklere, regülasyonlara ve son derece yüksek bir hızla gelişen siber güvenlik tehditlerine ayak uydurmak da mümkün olmayabiliyor. Bu uygulama yoğunluğu ve karmaşası içinde tüm sistemleri çalışır durumda tutmak ve iş kesintilerinin önüne geçmek için sık, düzenli ve proaktif bakım gerekiyor. Değişim sürecinde olan işletmede uygulamaların da her an güncel tutularak yeni iş ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olması da çok önemli. Deneyimimizden güç alarak kurguladığımız yalın süreçler ve sunduğumuz uçtan uca çözümlerimiz sayesinde müşterilerimiz, altyapılarının güvende olduğunu bilerek dijital dönüşüme ve işlerini büyütmeye odaklanabiliyor. Ayrıca esnek modellerimiz sayesinde kullandıkları kadar ödeme fırsatıyla kaynaklarını daha verimli bir şekilde yönetebiliyor. Müşterilerimiz Eclit Bulut’u kullanarak eskiyen BT altyapılarına yatırım yapmak zorunda kalmadan her zaman en son teknolojiye sahip oluyor. Sunduğumuz kullanıma hazır ve güvenilir çözümler sayesinde rekabet avantajlarına sahip olurken, dijital dönüşüm yolculuklarında da hızlanıyorlar.

Birlikte çalıştığınız firmaların hangi sorunlarla karşılaştığını görüyorsunuz ve bu sorunları nasıl çözüyorsunuz?

İşgücü piyasasındaki küresel rekabet sebebiyle yetkin BT insan kaynağına erişim zorlaşıyor ve her BT uzmanlığını kurum içinde barındırmak için gereken maliyetler artıyor. Öbür taraftan yatırım ve sahip olma maliyetleri de günden güne yükseliyor. Tabii farklı platformların mevcut sistemlerle ve birbirleriyle sorunsuz ve yasal yükümlülüklerle uyumlu çalışması da şirketlerin unutmaması gereken başka bir konu.

Eclit olarak biz değişen ihtiyaçlara göre müşterilerimizin sistemlerini uzman ekibimizle tasarlıyor, 7/24 yönetiyor ve destek veriyoruz. Bu sırada Kullandıkça Öde ve Büyüdükçe Öde modelleriyle yüzde 70’e varan maliyet avantajının yanı sıra BT sistemlerine ek olarak finansal süreçleri de yalınlaştırıyoruz. Müşterilerimize yeni çözümleri hızlı devreye alma, uzaktan izleme ve kapasite takibiyle sorunsuz geçiş ve yönetim imkanları sağladığımız gibi, Eclit Cloud üzerindeki verilerini en üst düzey güvenlik seviyesinde barındırıyor ve on-prem seviyesinde performans sağlıyoruz.

Eclit Co-CEO Egemen İnce
Eclit Co-CEO’su Egemen İnce

Müşterileriniz ağırlıklı olarak hangi sektörlerden? Sektörel çeşitliliği sağlamak için ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?

Başta üretim, perakende, hizmet ve sağlık olmak üzere birçok farklı sektörden müşterilerimiz var. Sunduğumuz hizmetler sektöründen bağımsız olarak şirketlere birçok avantaj sağlıyor ve bu da iş geliştirme alanlarında bize büyük esneklik sağlıyor.

Kurumların MSP’ye geçiş sürecini nasıl yönetiyorsunuz?

Son dönemde yetkin insan kaynağına erişimdeki problemlerin artmasından ve yükselen yatırım maliyetlerinden bahsetmiştim. Bu gibi durumlar özellikle BT hizmetlerinde şirketlerin belli uzmanlıklar için dış kaynak kullanımını benimsemesini sağladı. Dış kaynak kullanımı, farklı uzmanlıklara ve yetkinliklere çok daha uygun maliyetlere ulaşım sağladığı için şirketlere büyük artılar sunuyor.

Kurumlar, bulut platformlarının yönetiminde güvenlik endişeleri taşıyabiliyorlar. Sizin aldığınız önlemler neler?

Proaktif ağ ve güvenlik yönetimi hizmetlerimiz sayesinde şirketlerin güncel, güvenilir ve uygulamalarını en iyi şekilde destekleyen bir yapıya sahip olmasını ve bu yapının sürekliliğini sağlamasını mümkün kılıyoruz. Ağ ve Güvenlik Yönetimi hizmetimizle de işletmelerin ağ cihazlarını 7/24 izliyoruz. Bu süreçte periyodik güncellemelerini gerçekleştiriyor, konfigürasyonların ve değişikliklerin de yönetimini üstleniyoruz. Aylık operasyonel raporlama ve iyileştirme önerilerimizin yanı sıra çözülemeyen problemlerde ve donanım arızalarında işletme adına üreticiyle iletişimi kuruyoruz ve süreci takip ediyoruz. Müşteriler açısından baktığımızda onlar da ağ ve güvenlik altyapılarının operasyonel yükünden kurtuluyor ve sistemlerde oluşabilecek sorunlar daha gerçekleşmeden ortadan kalkıyor.

Günümüzde verilerin saklanması ve güvenliği her zamankinden çok daha önemli. Sadece şirketlerin yasal sorumlulukları açısından değil, hizmet sundukları müşteriler ile güven ilişkisi kurabilmeleri için de çok kritik öneme sahip. Veriyi daha iyi kullanarak daha verimli ve iyi iş sonuçları yaratmak da her an gündemde. Dolayısıyla bu verilerin güvenliği için çok önemli olan siber güvenlik alanındaki gelişmeleri takip ediyor, bu gelişmeleri ürün ve sistemlerimize anlık olarak yansıtıyoruz. Birlikte çalıştığımız şirketler için tüm hizmetlerimizde olduğu gibi onların yerine araştırıyor, tasarlıyor ve yönetiyoruz.

Dijital dönüşüm yolculuğunda firmaların dikkat etmesi gereken en önemli konular neler?

Maliyeti ve riski azaltırken karlılığı ve verimliliği artırmak, daha çevik bir yapıya sahip olmak, şirketlerin dijitalleşmeyle elde etmek istediği en önemli çıktılar arasında yer alıyor. Bu noktada yetkin elemanlara ulaşma, yeni tehditlere ve saldırılara karşı hazırlıklı olma ve yeni teknolojilere uyum sağlama konularında da bazı sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Firmalar teknolojik dönüşümlerini sağlarken bu sorunları ortadan kaldırabilecek iş ortaklarıyla çalışmaya dikkat etmeli. Eclit olarak en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunuyoruz, bu hizmetlerimizle dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırıyoruz ve tüm bunların sonucunda işletmelerin müşterilerine daha iyi deneyim sunabilmesini sağlıyoruz.

Yönetilen hizmetler konusunda önümüzdeki dönemde nasıl bir gelişim bekliyorsunuz?

Pandeminin getirmiş olduğu uzaktan çalışma modelleri, şirketlerin verilerine ve sistemlerine bulundukları yerden istedikleri zaman erişme ihtiyaçlarını artırdı. Bu da bulut bilişimin benimsenmesini hızlandırdı diyebiliriz. Bunların dışında fiziki olarak şirketlerin içinde bulunulmadan uzaktan altyapıların izlenmesi, yönetilmesi ve gerektiğinde önlemlerin alınması gibi yönetilen hizmetler altındaki servisler, kurumlar için büyük faydalar sağladı. Önümüzdeki dönemde hem hibrit çalışma modellerinin kalıcı hale gelmesi hem de büyük kurumsal firmalardaki BT maliyetlerinin azaltılmasına odaklanılmasından ötürü bulut bilişime ve yönetilen hizmetlere olan yönelimin artacağını öngörüyoruz.