Anasayfa Haber The Callisto Protocol Takılma Sorunu İçin Güncelleme Çıktı

The Callisto Protocol Takılma Sorunu İçin Güncelleme Çıktı

The Callisto Protocol Takılma Sorunu

Strike Distance Studios’un ilk oyunu olan Callisto Protocol, PC sürümündeki sorunlar nedeniyle tepkilerle karşılandı. The Callisto Protocol için ana şikayetler ise sürekli takılma sorunları ve düşük performans olarak karşımıza çıkıyor. Yalnızca bir gün sonra stüdyo, Unreal Engine 4’ün arka plan gölgelendirici derleme sürecinin neden olduğu takılma sorunlarını çözmeyi amaçlayan ilk PC güncellemesini yayınladı.

Striking Distance Studios bir tweet ile “Sabrınız için teşekkürler. Gölgelendirici derlemesi nedeniyle oyundaki takılma sorunlarını iyileştirmek için artık bir PC yaması mevcut. Güncellemeden sonra, uygulamayı ilk başlattığınızda oyun menüsünde geçici bir takılma görebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde daha fazla optimizasyon sağlamak için çalışıyoruz.” dedi.

The Callisto Protocol direktörü ve Dead Space’in yaratıcısı Glen Schofield, düzeltmenin neden lansmana dahil edilmediğine de açıklık getirdi. Schofield, birinin acele etmesi nedeniyle yanlışlıkla dahil edilen yanlış bir dosyanın bu hataya sebep olduğunu ifade ediyor.

Hızlı güncelleme, kullanıcı raporlarına göre en azından gölgelendirici derlemesinin neden olduğu takılmaların çoğunu çözmüş diyebiliriz.