Anasayfa Haber Apple, iPad Üretimini Hindistan’a Kaydırabilir

Apple, iPad Üretimini Hindistan’a Kaydırabilir

iPad Hindistan üretim

Apple tarafından iPad tablet üretiminin Hindistan’a kaydırılmak istendiği ileri sürüldü. CNBC tarafından alıntılanan iki kaynağa göre Hindistan, iPad üretimine başlamak için Apple ile görüşmeler yapıyor.

Buna göre Apple, Chennai, Tamil Nadu yakınlarındaki fabrikanın tablet üretimine başlayıp başlayamayacağı konusunda hükümet yetkilileriyle görüşüyor ancak henüz somut bir plan yapılmış değil.

Apple, pandemi başladığından beri Çin üretimine olan bağımlılığını kesmek ve fabrikalarını çeşitlendirmek istiyor. Hindistan fabrikasının AirPods ve Beats üretiminin yanı sıra, şimdiye kadar bir ilk olarak iPhone 14’ü ürettiğini zaten gördük. Fabrika şimdiye kadar sadece eski modelleri bir araya getiriyordu.

Kaynaklar, Apple’ın iPad üretimini Hindistan’a taşımakta tereddüt etmesinin ana nedeninin son derece karmaşık mobil cihazlar oluşturma konusunda burada uzmanlığa sahip yetenekli bireylerin eksik olduğunu ifade ediyor.

Şu anda, tüm iPhone’ların yalnızca %10’u Chennai’deki Foxconn fabrikasında üretiliyor ve tüm iPhone 14 cihazlarının yalnızca %5’i bu fabrikadan geliyor. Apple’ın fabrika ağını Vietnam, Malezya ve hatta Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üretimle genişletmeye devam etmek istediği de bilgiler arasında.