Anasayfa Haber Xbox Oyunlarına Zam Geliyor

Xbox Oyunlarına Zam Geliyor

Birinci Taraf Xbox Oyunları zam

Microsoft yakında birinci taraf oyun fiyatlarını artırmada Sony, Take-Two ve EA gibi diğer büyük oyun yayıncılarının izinden gideceğini açıkladı. Başlıca Xbox birinci taraf sürümlerindeki mevcut 59,99 dolar fiyat etiketi, 2023’ten itibaren 69,99 dolara yükselecek ve Starfield ile Forza Motorsport gibi merakla beklenen yakında çıkacak oyunlar bu zamdan etkilenecek.

Şirket, yaptığı açıklamada “bu fiyat, bu oyunların içeriğini, ölçeğini ve teknik karmaşıklığını yansıtıyor” değişikliği doğruladı. Starfield, Redfall, Fable ve diğerleri gibi Xbox platformuna özel büyük AAA sürümleri için fiyat artışı görülecek olsa da Xbox Game Studios’un Grounded veya Pentiment ölçeğindeki daha küçük oyunları bu değişiklikten etkilenmeyecek. Tabii ki bölgesel fiyatlandırmaların söz konusu olacağını da hatırlatalım.

Microsoft ayrıca, Xbox Game Pass ve PC Game Pass aboneliklerinin oyunlarını doğrudan satın almanın bir alternatifi olarak kalmaya devam edeceğini belirterek “Xbox’ta ekiplerimiz tarafından geliştirilen tüm oyunlarda olduğu gibi bunlar da aynı şekilde başladıkları gün Game Pass ile birlikte sunulacak.”

Xbox tarafında oyun fiyatları yükseltilirken Microsoft, geçtiğimiz günlerde rakibinin aksine Xbox Series X|S konsol fiyatlarını yükseltmeyi planlamadığını açıklamıştı.