Anasayfa Haber Intel, DirectX 9 Performansını Artıran Arc Sürücüsünü Yayınladı

Intel, DirectX 9 Performansını Artıran Arc Sürücüsünü Yayınladı

Intel Arc A770 Limited Edition Alchemist Masaüstü Harici Ekran Kartı

Intel, Arc Alchemist ekran kartlarında eski API’lerle sıkıntılar yaşadığını açık bir şekilde dile getirmişti. Hatta teknoloji devi DirectX 9 API’sini kullanan oyunlarda emülatör kullanmaya başlamıştı. Şimdi ise DirectX 9 performansında önemli bir ilerleme kaydedildiğini görüyoruz.

Yeni yayınlanan 31.0.101.3959 sürücüsü, Arc A770 ile 1.8 kata kadar daha yüksek ortalama FPS ve 2.3 kata kadar daha iyi %99 FPS oranı sağlıyor. Intel tarafından paylaşılan performans tablolarında CS:GO, League of Legends, Starcraft 2, Guild Wars 2, Payday 2 ve Stellaris gibi DirectX 9 oyunları var. Söylediğimiz gibi burada yalnızca amiral gemisi Arc A770’ye ait değerler kullanılmış. Ancak geliştirmeler karta özel olmadığından dolayı Arc A750 ve Arc A380 gibi modellerde de benzer kazançlar bekliyoruz.

Intel, DirectX 12 ve Vulkan gibi modern API’lerin hâlâ ana odak noktasında olduğunu belirtmiş. Ancak mavi takım söz verdiği gibi eski grafik arayüzleri için de optimizasyonlar yapmaya devam ediyor.

Arc ekran kartları piyasaya çıkalı iki aydan bir kısa süre oldu. Bu bağlamda Intel mühendislerinin yazılımsal açıdan böyle önemli başarılar elde etmesi gerçekten önemli. Daha da önemlisi, şirket eski API’lerde çalışan oyunlar için daha fazla gelişim sözü verdi. Bu da DirectX 10 veya DirectX 11 tabanlı oyunlarda optimizasyonların yapılacağı anlamına geliyor.