Anasayfa Haber WhatsApp İçin Avatar Dönemi Başladı

WhatsApp İçin Avatar Dönemi Başladı

WhatsApp Avatar

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, Avatar desteği sunmaya başladı. Halihazırda Facebook ve Instagram’da bulunan özelleştirilebilir karakterler artık WhatsApp’ta profil resmi olarak kullanılabiliyor veya 36 özel çıkartmadan biri şeklinde gönderilebiliyor.

Karikatür benzeri sanal karakterleri özelleştirme süreci, Apple’ın Memoji’sine benziyor. Öte yandan, WhatsApp’ın avatarları ayrıca ek kıyafetleri özelleştirmek için gövdeler içeriyor. Bu da onları kullanıcıların bir gün Mark Zuckerberg’in gelecekteki bir metaverse vizyonunda nasıl görünebileceklerine benzetiyor.

Meta, avatarların gizliliği ve kişiselleştirmeyi artıracağını belirtmiş. Şirket, bir blog gönderisinde “Avatar göndermek, arkadaşlarınızla ve ailenizle duygularınızı paylaşmanın hızlı ve eğlenceli bir yoludur” diyor. Ek olarak avatarlar, gerçek fotoğrafınızı kullanmadan kendinizi temsil etmenin alternatif bir yolu denebilir.

Özelliğin size sunulup sunulmadığını görmek için WhatsApp’ı açıp Ayarlar ekranına gitmeniz ve ardından profil resminizin altında Avatar menü seçeneği olup olmadığına bakmanız yeterli.