Anasayfa Haber AMD, Ryzen 7000 İçin Kalıcı İndirim Uygulamış Olabilir

AMD, Ryzen 7000 İçin Kalıcı İndirim Uygulamış Olabilir

AMD Ryzen 7000

Bundan birkaç hafta öncesinde henüz yeni piyasaya çıkan Ryzen 7000 işlemcilerin ciddi indirimler aldığına tanık olmuştuk. Kasım ayındaki indirimler sona ermesine rağmen AMD halen Zen 4 CPU fiyatlarını artırmadı. Bu da şirketin fiyatları kalıcı olarak aşağı çekmiş olabileceğinin işareti.

Bazı perakendeciler Kara Cuma veya Siber Pazartesi fırsatlarıyla ilgili tüm reklamları kaldırdı, ancak AMD işlemcilerin fiyatları halen düşük seyrediyor. Newegg ve BestBuy fiyatları ABD’de halen yükselmedi. Çinli e-ticaret mağazaları ise Ryzen 7000 fiyat indirimlerini erken tarihlerde uygulamıştı. Avrupalı perakendeciler de yine benzer şekilde fiyatları artıracak gibi görünmüyor.

AMD Ryzen 7000 CPU’larda 125 dolara varan indirimler olmuştu. Ülkemizdeki fiyatlandırma grafiğine baktığımızda ise yine aşağı yönlü bir ivme görüyoruz. Fiyatlardaki bu düşüşü yaklaşan yeni nesil Zen 4 işlemcilere bağlıyoruz. Önümüzdeki ay Ryzen 7000 serisine “X ekini taşımayan” daha uygun fiyatlı çiplerin dahil olmasını bekliyoruz. Daha da önemlisi, 3D V-Cache teknolojisiyle güç kazanan 7000X3D serisinin piyasaya çıkma ihtimali yüksek.