Anasayfa Haber Microsoft Flight Simulator, 10 Milyon Oyuncu Barajını Aştı

Microsoft Flight Simulator, 10 Milyon Oyuncu Barajını Aştı

Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator, lansmanından bu yana 10 milyon sanal pilotun gökyüzüne yükselmesiyle önemli bir kilometre taşına daha ulaştı. Oyun, Ağustos 2020 tarihinde PC için piyasaya sürüldüğünde, sadece iki haftada bir milyondan fazla oyuncu kazanmayı başardı. Microsoft Flight Simulator iki yıldan biraz daha uzun bir süre sonra 10 milyon oyuncu sınırını da geçmeyi başardı.

Bu etkileyici başarıya Microsoft Store, Steam, Xbox Series X|S, Xbox Cloud Gaming’in yanı sıra Xbox Game Pass ve PC Game Pass aboneliklerinden simülasyona katılan oyuncular dahil edilmiş. Microsoft, yaptığı duyuruda oyuncu dağılımı hakkında daha iyi fikir edinebilmek için herhangi bir platform için oyuncu sayısı sağlamış değil.

Detaylandırılan şeyler arasında oyuncuların simülasyonun lansmanından bu yana 500 milyon uçuşta toplamda 40 milyar mil uçarak elde ettikleri başarılar bulunuyor. Bu, Dünya etrafında 10 milyon tur veya Dünya’dan Güneş’e 200 gidiş-dönüş anlamına gelmekte.

Microsoft Flight Simulator aynı zamanda Microsoft’un en uzun süredir devam eden markası olma unvanını da elinde tutuyor. Oyunun 1.0 sürümü ilk kez 1982’de piyasaya sürüldü. Oyun daha fazla gelişmiş bölge ve şehir ekleyen ücretsiz güncellemeler kullanıma sunmaya devam ediyor.