Anasayfa Haber AMD Radeon RX 7900 Serisinde Tedarik Sorunları Yaşanıyor

AMD Radeon RX 7900 Serisinde Tedarik Sorunları Yaşanıyor

RX 7900 XTX

AMD’nin yeni RDNA 3 mimarisiyle desteklediği Radeon RX 7900 serisi ekran kartlarına daha önce detaylıca bakmıştık. Bu kartlar 13 Kasım’dan itibaren perakendecilerde yerini almış olacak. Ancak birçok kaynaktan gelen haberlere bakılırsa RX 7900 serisinde tedarik sorunları yaşanıyor.

Igor’sLAB, büyük üretim ortakları da dahil olmak üzere birçok kaynaktan toplanan bilgilere dayanarak Radeon 7900 serisi hakkında bir makale yayınladı. Burada 10.000 adet MBA (Made by AMD-AMD üretimi) ekran kartının EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde dağıtılacağı söyleniyor. Sadece Almanya’ya 3000 adet kart ulaşacak, ancak kalan 7.000 adet ile ülkemiz de dahil olmak üzere bölgelerin geri kalanında stok sorunları yaşanacak gibi görünüyor.

Igor’sLAB’in farklı kaynakları ise hala BIOS sorunları olduğunu, teslimat gecikmelerinin bu sebeple yaşandığını iddia ediyor. Üzücü haber şu ki, bazı özel soğutmalı kartlar Ocak ayına kadar oyuncuların eline ulaşmayabilir.

Çin medya kuruluşları, ülkede referans tasarım MBA kartlarının satılmayacağını doğruladı. Bunun sebebi Tayvan ile yaşanan gerginliklere bağlanıyor lakin bilgilerin doğru olup olmadığını bilemeyiz.

BoardChannels kaynakları, Radeon 7900 üretiminin mevcut COVID-19 salgınları ve bazı fabrikaların kapanmasından dolayı aksadığını iddia ediyor. Bazı fabrikalar yeni faaliyete geçti, bu da sevkiyatları olumsuz etkiliyor.