Anasayfa Haber FTC, Microsoft’un Blizzard’ı Satın Almasını Engellemek İstiyor

FTC, Microsoft’un Blizzard’ı Satın Almasını Engellemek İstiyor

Microsoft

Federal Ticaret Komisyonu, Microsoft’un popüler video oyunu geliştiricisi Activision Blizzard’ı satın almasını engellemeye çalışıyor.

Komisyon, Xbox oyun konsolu üreticisinin en iyi video oyun serilerinin kontrolünü ele geçirerek, rakiplerinin popüler içeriğe erişimini engelleyerek veya kalitesini düşürerek yüksek performanslı oyun konsolları ve abonelik hizmetlerindeki rekabete zarar vermesini sağlayacağını iddia ediyor.

Federal Ticaret Komisyonu, teknoloji devi Microsoft’un önde gelen video oyun geliştiricisi Blizzard’ı ve Call of Duty gibi gişe rekorları kıran oyun serilerini satın almasını, Microsoft’un şimdiye kadarki en büyük anlaşma olduğunu iddia ederek engellemeye çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir şikayette FTC, Microsoft’un Bethesda Softworks’ün ana şirketi olan ZeniMax’i satın alması da dahil olmak üzere rakip firmalardan gelen rekabeti bastırmak için değerli oyun içeriği edinme ve kullanma yapısına işaret etti. Microsoft, Avrupa antitröst yetkililerine, rakip konsollardan oyunlara erişimi engellemek için hiçbir teşviki olmadığına dair verdiği güvencelere rağmen, Starfield ve Redfall gibi yapımlar Microsoft dahil olmak üzere Bethesda’nın bazı oyunlarını Microsoft’a özel hale getirmeye karar vermişti.

Bilindiği üzere Activision, birden fazla platform için yüksek kaliteli video oyunları üreten ve yayınlayan bir firma. Activision, şu anda oyunlarını üreticisinden bağımsız olarak birçok cihazda sunma stratejisine sahip.

Ancak anlaşmaya devam edilmesi halinde bu durumun değişmesi söz konusu. Microsoft’un Activision’ın gişe rekorları kıran Franchise’ları üzerinde kontrole sahip olduğu bilinen bir gerçek. Bu durumda Microsoft’un Activision yapımlarındaki fiyatlandırmayı manipüle ederek oyun konsollarındaki ve oyun hizmetlerindeki kaliteyi düşürmesi kaçınılmaz bir gerçek.