Anasayfa Haber Windows 11 Ekran Kayıt Özelliği Teste Açıldı

Windows 11 Ekran Kayıt Özelliği Teste Açıldı

Microsoft, bu yılın başlarında Windows 11’in beklenen özelliklerinden biri olan “ekran kayıt” özelliğini onaylamıştı. Bu özellik sürüm 22H2 ile birlikte sunulmamıştı, ancak görünüşe göre yakında tüm kullanıcılara ulaşmış olacak.

Windows kullanıcıları, bu zamana kadar video kaydı almak için Xbox Game Bar’da bulunan bir özelliği veya üçüncü taraf uygulamaları kullanmak zorundaydı. Ekran Alıntısı Aracı’na eklenecek yeni özelliklerle birlikte artık görüntü kaydı yapmak çok daha pratik ve kolay hale gelecek.

ekran alıntısı aracı video çekme

Yazılım devi, blog gönderisiyle birlikte Dev Channel’daki Insider’lara yeni bir güncelleme sunduğunu duyurdu. Bu sürümle birlikte Ekran Alıntısı Aracı 11.2211.35.0 sürümüne güncellendi. Güncelleme yeni sunulmaya başladı, bu nedenle Dev Channel’daki tüm Insider’lar güncellemeyi hemen alamayacak.

windows 11 ekran kaydı alma

Ekran kaydedici, Snipping Tool entegrasyonu sayesinde görünüşe göre Windows 11’in tüm sürümlerine geliyor. Pratik ekran kayıt özelliğinin önemli bir işlevini de not düşelim. Ekran kayıt oturumunu başlatmadan önce tıpkı ekran görüntüsü alır gibi kaydetmek istediğimiz alanı seçebileceğiz. Yani ekranın belirli bir bölümünü kayıt altına alabiliyoruz.