Anasayfa Haber Google Domains, Alan Adı Yenilemesi İçin 15.000 TL İstedi

Google Domains, Alan Adı Yenilemesi İçin 15.000 TL İstedi

Google Domains

Google, Premium sayılabilecek alan adlarından alınan ücretleri bir hayli yükseltti.

Bilindiği üzere Google uzun yıllardır Domain ve DNS hizmeti vermekte. Google Domains hizmeti sayesinde istediğiniz ve daha önce kullanılmamış bir alan adını yıllık paketler halinde satın alabiliyorsunuz. Bu alan adlarına .dev ve .app gibi popüler uzantılar da dahil.

Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı, Google Domains üzerinden satın aldığı bir alan adını süresi dolduğu için yenilemek istedi. Ancak Google, uzun zamandır kullanımda olan forum.dev alan adını yenilemek için Premium çatısı altında 850 dolarlık bir ücret istedi.

Yeni Premium fiyatlandırmalarından dolayı alan adı sahibi, kullanımda olan alan adını yenilemek için yüksek bir fiyatla karşılaştı.

Premium alan adı nedir?

Google, Premium alan adları için satış sonrası premium alan adı ve kayıt otoritesi alan adı olarak 2 farklı seçenek sunuyor. Satın alındıktan sonra sahipleri tarafından tekrar satışı sunulan alan adları satış sonrası premium alan adı olarak değerlendirilirken, farklı bir servisten aktarılan, kaydı uzatılan ya da yenilenen alan adları ise kayıt otoritesi alan adı olarak belirleniyor.

Görüşüne göre Google, popüler veya akılda kalıcı alan adlarını Premium olarak değerlendiriyor ve buna göre ücretlendiriyor.