Anasayfa Haber Apple Watch Microsoft Authenticator Desteği Sona Eriyor

Apple Watch Microsoft Authenticator Desteği Sona Eriyor

Microsoft Authenticator Apple Watch

Ücretsiz platformlar arası şifre yöneticisi ve 2FA kod oluşturucu Microsoft Authenticator, Apple Watch akıllı saatlere Ocak 2023 tarihinden itibaren veda ediyor.

Microsoft, işletim sisteminin güvenlik özellikleriyle ilgili uyumluluk sorunları nedeniyle Authenticator’ı watchOS’tan çıkarmaya karar verdiğini belirtmiş. Ocak 2023’ten itibaren, kullanıcılar artık Apple Watch’a Microsoft Authenticator yükleme veya özelliklerini kullanma seçeneğine sahip olmayacak. Microsoft ayrıca, watchOS’ten vazgeçme kararının diğer platformlardaki uygulamayı etkilemeyeceğini ve müşterilerin hizmeti Android, iOS, Chrome, Edge gibi cihazlarda kullanmaya devam edebileceğini ifade ediyor.

Microsoft Authenticator, şirketin Apple işletim sistemlerinin birinden ayrılan ilk uygulaması değil. Şirket, Ekim 2022’de SwiftKey klavyesini App Store’dan kaldırdı. Öte yandan, uygulama kısa bir süre sonra büyük bir yeni özellik ve iyileştirme vaadi ile geri döndü. Aynı durum Authenticator içinse gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor.

Microsoft Authenticator’ı App Store, Play Store ve Chrome Web Mağazası‘ndan indirebilirsiniz.