Anasayfa Haber Google, Gmail İçin Uçtan Uca Şifreleme Desteği Getiriyor

Google, Gmail İçin Uçtan Uca Şifreleme Desteği Getiriyor

Gmail Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcısı

Google, geçtiğimiz cuma günü web üzerindeki Gmail‘e uçtan uca şifreleme eklediğini duyurdu. Bununla birlikte kayıtlı Google Workspace kullanıcıları, kendi alanları içinde veya dışında şifrelenmiş e-posta alıp gönderebilecek.

Google Drive, Google Docs, Sheets, Slides, Google Meet ve Google Calendar (beta) kullanıcıları için istemci tarafı şifreleme zaten mevcuttu.

Uçtan uca şifreleme etkinleştirildiğinde, Gmail istemci taraflı şifreleme, e-posta içeriğinin ve eklerinin parçası olarak teslim edilen tüm verilerin Google tarafından şifrelenmesini sağlar. Ancak e-posta başlığı, zaman damgası, alıcı listesi ve konu içeriği uçtan uca şifrelemeye dahil değil.

Google Uçtan Uca Şifreleme

Google, destek web sitesinde yayınladığı makaleye göre şifrelenme işlemini şöyle aktardı: “Google Workspace İstemci tarafı şifreleme (CSE) ile, herhangi bir veri Drive’ın bulut tabanlı depolama birimine aktarılmadan veya depolanmadan önce, içerik şifrelemesi müşterinin tarayıcısında işlenir.

Bu şekilde, Google sunucuları şifreleme anahtarlarınıza erişemez ve verilerinizin şifresini çözemez. CSE’yi kurduktan sonra, hangi kullanıcıların istemci tarafında şifrelenmiş içerik oluşturabileceğini ve bunu dahili veya harici olarak paylaşabileceğini seçebilirsiniz.”

Henüz beta aşamasında olan Gmail uçtan uca şifrelenme özelliği şu anda Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus ve Education Standard müşterileri tarafından kullanılabileceğini söyleyelim.