Anasayfa Haber AMD, RX 7900 XTX Isınma Sorunlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

AMD, RX 7900 XTX Isınma Sorunlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

AMD, Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarının kullanıcı raporları ile ilgili resmi bir açıklama yaptı. Açıklamanın bir özetini yapacak olursak, kırmızı takım etkilenen tüketicileri destek birimleriyle iletişime çağırıyor.

Radeon RX 7900 XTX modelini daha önce incelemiş, detaylı oyun testlerini yapmıştık. Elimize AMD üretimi referans tasarım (MBA-Made By AMD) bir ekran kartı ulaşmıştı. Ancak referans tasarım modele sahip olan bazı kullanıcılar aşırı ısınma sorunları yaşadıklarını dile getiriyor; RX 7900 XTX, fanlar tam gazda çalışırken bile 110 santigrat dereceye kadar (hotspot, yani bağlantı noktası sıcaklıkları) yükselebiliyor. Açıklama ise şu şekilde:

Sınırlı sayıda kullanıcının AMD Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarında (AMD tarafından üretilen referans modeller) beklenmedik termal kısıtlama yaşadığının farkındayız. AMD Radeon RX 7900 XTX’te beklenmedik termal kısıtlama yaşayan kullanıcılar, AMD Destek ekibi ile iletişime geçmeli.

AMD’ye göre bahsi geçen 110 derecelik sıcaklık, Radeon RX 7900 XTX için normal bağlantı noktası sıcaklığıyla alakalı. Bazı kullanıcılar, TIM’i (thermal interface material-termal arayüz malzemesi) bir termal ped ile yeniden yapıştırmanın veya değiştirmenin uygun bir çözüm olduğunu iddia ediyor.

AMD ekibi şu anda sorunu araştırıyor ve sorunla ilgili detaylı bir açıklama henüz yapılmadı. Şirket sadece sorun yaşayan kullanıcıların destek ekibiyle iletişime geçmelerini tavsiye etti. Birçok tüketicinin Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarını AMD’ye veya satıcıya iade ettiği söyleniyor. Ayrıca PowerColor araştırmaya yardımcı olmak için kullanıcı geri bildirimlerini toplamaya başladı.