Anasayfa Haber Fortnite Bu Yıl iOS’a Geri Dönebilir

Fortnite Bu Yıl iOS’a Geri Dönebilir

Fortnite iOS

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Apple ile devam eden hukuk savaşına rağmen Fortnite’ın 2023 yılında iOS platformuna döneceğini söyledi. Oyun, platformun yönergelerini ihlal ettikten sonra App Store’dan kaldırılmıştı ve bu da sektördeki en yüksek profilli yasal savaşlardan birini başlatmıştı.

Tim Sweeney, yeni yılı kutlamak için Twitter‘da haberi paylaştı: “Gelecek yıl iOS’ta!”. Mesajın ardındansa 2023 havai fişeklerine bakan bir Fortnite karakteri yer aldı. Daha önce, Apple’ın yakında Avrupa’daki yeni Dijital Pazarlar Yasası (DMA) yasasına uymak için iOS 17 ile iPhone’da üçüncü taraf uygulama mağazalarına veya uygulamaların yandan yüklenmesine izin vereceği bildirilmişti. Bu potansiyel olarak Fortnite’ın iOS ve iPadOS’a dönmesine izin verebilir. Oyunun App Store üzerinden satışa sunulması da şart değil.

Fortnite, çok çeşitli platformlarda bulunan ve çok popüler bir battle royale oyunu. Apple, Epic Games’in oyun içinde doğrudan ödeme yöntemi sunmasının ardından Ağustos 2020’de oyunu App Store’dan kaldırmaya karar verdi. Bu, Apple’ın uygulama içi satın alma mekanizmasını atladı ve App Store yönergelerini ihlal etti. Şimdi ise Fortnite’ın bu yıl içinde iOS’a geri dönme olasılığı bulunuyor.