Anasayfa Haber iPhone 15 ve iPhone 15 Plus 48 MP Kamera İle Gelebilir

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus 48 MP Kamera İle Gelebilir

iPhone 15 48 MP kamera

Haitong Intl Tech Research’ten analist Jeff Pu, bu yıl tüm iPhone modellerinde, özellikle de orta sınıf iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta önemli kamera yükseltmelerinin beklendiğini söyledi. 9to5Mac‘in haberine göre Pu, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinin 48 megapiksel geniş lensli üçlü bir sensöre sahip olmasını bekliyor. Şu anda 48 megapiksel kameranın iPhone 14 Pro modellerine özel olduğunu hatırlatmak isteriz. Öte yandan, iPhone 15 modellerinde hala optik yakınlaştırma için bir telefoto lens veya bir LiDAR tarayıcı bulunmayacak.

Pu, daha iyi kameraya ek olarak iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın şu anda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’e güç sağlayan Lightning ve A16 Bionic çip yerine bir USB-C bağlantı noktasına sahip olacağını iddia ediyor. Bu, iPhone 15’e gelen bu değişikliklere işaret eden önceki söylentileri de destekliyor.

Diğer yandan Apple müşterilerini daha pahalı iPhone’lara yönlendirmek istediğinden, iPhone 15 Pro modellerinin daha da iyi yükseltmeler alması bekleniyor. Daha büyük iPhone 15 Pro Ultra’da ilk kez daha uzak mesafelerden optik yakınlaştırmayı mümkün kılacak 12 megapiksel periskop lens yer alabileceği de beklentiler arasında.

Pu ayrıca, iPhone 15 Pro’nun, iPhone SE’deki Ana Sayfa düğmesine benzer şekilde dokunsal geri bildirimlere sahip sanal ses ve güç düğmelerine sahip olacağına dikkat çekiyor. Hem iPhone 15 hem de iPhone 15 Pro modelleri, mevcut nesil ile aynı 6,1 inç ve 6,7 inç ekran boyutlarında satışa sunulacak. Analist, Apple’ın iPhone 15 serisini 23 Eylül’de mağazalarda piyasaya sürmeyi planladığını iddia ediyor.