Anasayfa Haber Bülten ASUS Republic of Gamers, Hyperion GR701 Kasasını Duyurdu

ASUS Republic of Gamers, Hyperion GR701 Kasasını Duyurdu

ASUS ROG Hyperion GR701

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Hyperion GR701 adlı kasasını duyurdu. Tamamen baştan tasarlanan bu tam boy kule tipi oyuncu kasası kullanıcıların kendi topladığı sistemlere seviye atlatacak lüks ve yüksek performanslı bir görünüm sunuyor.

Hava akışı için yeni standart

Bilgisayar toplama dünyası değişime uğradı. PC kasalarının NVIDIA GeForce RTX 4090 gibi yeni nesil ekran kartlarından her zamankinden de hızlı USB veri hızları ve şarj olanaklarına kadar tüm en yeni ve gelişmiş teknolojilere destek vermesi gerekiyor. ASUS, geleceğin oyun sistemlerine dahi hazır olacak şekilde hava akışı odaklı olarak tasarladığı ROG Hyperion, bileşenlerin en yüksek performanslarını sergilemesine olanak tanıyan, sağlam ve şık bir kasa.

ROG kasalarının yeni nesli bu modelle başlıyor. Hyperion’un ilk önceliği hava akışı. Ön taraftaki dev kanallar havanın üstteki ızgaradan geçmesini sağlıyor. Bu kanallar ve iki adet 420 mm radyatör desteği sayesinde kullanıcılar ister soğutma bloğu ister hepsi bir arada soğutma sistemi veya tamamen özel bir döngü ile bileşenlerinin serin kalıp yüksek performans sergileyeceğinden emin olabiliyor.

Geniş ve uyum sağlayabilen iç kısım

ROG Hyperion yeni nesil bileşenlere göre tasarlandı. 12 inç E-ATX anakartlara kadar destek veren bu kasanın ön tarafında iki adet USB 3.2 Gen 2×2 Type-C® bağlantı noktası bulunuyor. Bunun dışında yeni bileşenlere uygun genişleme yuvaları da yer alıyor. Özellikle yeni ekran kartları, serin kalmalarını sağlayan büyük soğutma blokları sayesinde performansta inanılmaz seviyelere ulaşıyor. Hyperion da ROG Strix GeForce RTX 4090 gibi en büyük ekran kartlarının bile sığabileceği kadar geniş bir iç hacme sahip. 460 mm genişliğe kadar yatay veya 130 mm yüksekliğe kadar dikey biçimde mevcut ve gelecekteki ekran kartlarını bu kasaya monte etmek mümkün. Yerleşik çift yönlü ekran kartı sabitleyici ise kartın ne kadar büyük olursa olsun her iki yönde de kaymasını engelliyor ve sistemin kablo düzenine de yardımcı oluyor.

ASUS ROG Hyperion GR701

Kullanıcıların kabloları yan panelin arkasına sıkıştırıp kapanmasını ummasına gerek kalmadı. ASUS, anakartın arkasına 34 mm’lik bir kablo alanı yerleştirdi. Arka kısım boyunca uzanan birden fazla tüp ve geniş panel, cırt cırtlı kablo kelepçeleriyle her şeyin düzenli bir şekilde durmasını sağlıyor. Yarı saydam akrilik kapı sayesinde kullanıcılar arka paneli yerleştirmeden de tüm kabloları kapalı bir alanda tutabiliyor. Bu özellik ayrıca ısı dağıtımı için daha fazla alan sağlıyor. Yerleşik ARGB kontrolücüsü tüm Aura Sync cihazlarını bağlamaya yarayan bir yere sahip. Bu kısım sekiz adede kadar ARGB cihazına ve altı adede kadar PWM fanına destek veriyor.

Kendi sistemini toplayanlar için tasarlandı

ASUS ROG Hyperion GR701, devasa boyutlarda olmadan da geniş alan sunan, çok işlevli bir kasa. Küçük ayrıntılar Hyperion’u bir üst seviyeye taşıyor. Sistem toplayan kullanıcılar genellikle fazla vidaları, kablo kelepçelerini ve PCIe® yuva kapaklarını başka bir kutuda saklamak zorunda kalır. Böylece ihtiyaç duyduklarında bu parçaları bulabilecekleri bir yer olsun ister. ROG Hyperion’un alt kısmında vidalar, aksesuarlar ve hatta küçük bir tornavida için küçük bir çekmece bulunuyor. Kasanın yan panelleri hiçbir alet gerektirmiyor. Güç kaynağının koruma parçasındaki deliklerin boyutu ise hem hava akışı sağlayacak hem de vidaların düşmesini önleyecek şekilde ayarlandı. Kasada ayrıca ROG Thor’un OLED paneli için bir açıklık da yer alıyor. Böylece kullanıcılar güç tüketimini her an görebiliyor.

ROG deneyimi

Hiçbir kasa dikkatleri üzerine çekecek estetik ayrıntılar olmadan tamam sayılmaz. Anakartın yanındaki iç panel; radyatör, ARGB fanlar, birden fazla 2,5 inç SSD veya bu alana ihtiyaç duyulmadığında kullanılabilecek ışık paneli gibi parçalar yerleştirmeye imkan vererek aksi takdirde boş kalacak bir alana ROG’nin estetik dokunuşunu katıyor. Kasanın alüminyum çerçevesi tutma kolu olarak kullanılacak kadar sağlam. Kasanın ön panelinden başlayan bu kısım altta siyah renkli ARGB logoyla birleşiyor.

Bilgisayar bileşenleri hızla değiştiğinden ROG Hyperion, olağanüstü soğutma sistemlerine sahip en yeni bileşenlere ev sahipliği yapmaya ve kullanıcıların zaman içinde değişen ihtiyaçlarını karşılamaya hazır. ROG Hyperion’un fiyatı ve piyasaya çıkış durumuyla ilgili daha fazla bilgi için lütfen yerel ASUS temsilcinizle irtibata geçin.

ASUS ROG Hyperion GR701 Özellikleri

Anakart Uyumluluğu E-ATX (en fazla 12 inç x 10,9 inç), ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
Boyutlar 268*639*659 mm (G*Y*D)
Ağırlık 20,8 kg
Malzeme Alüminyum, Çelik, Temperlenmiş Cam, ABS Plastik
Giriş Çıkışlar 4 x USB 3.2 Gen1
2 x USB 3.2 Gen 2×2 (Type-C)
1 x kulaklık + mikrofon
3,5”/2,5” Sürücü Yuvaları 2
2,5” Sürücü Yuvaları 5
Genişleme Yuvaları 9
Dikey Genişleme Yuvaları 3
Maksimum GPU Uzunluğu 460 mm
Maksimum CPU Soğutucu Yüksekliği 190 mm
Maksimum PSU Uzunluğu 240 mm
Radyatör Uyumluluğu Ön: 120/140/240/280/360/420 mm
Üst: 120/140/240/280/360/420 mm
Yan: 120/240/360 mm
Arka: 120/140 mm
Soğutucu Desteği Ön: 3 x 140 mm / 3 x 120 mm
Üst: 3 x 140 mm / 3 x 120 mm
Yan: 3 x 120 mm
Arka: 1 x 140 mm / 1 x 120 mm
Önceden Eklenmiş Fanlar Ön: 3 x 140 mm PWM
Arka: 1 x 140 mm PWM
Çıkarılabilir Toz Filtreleri Ön/Üst/Alt
Kablo Yönlendirme 34 mm
Genişletme yuvası PWM Fan desteği x 6, ARGB LED bileşen x 8