Anasayfa CES CES 2023 NVIDIA GeForce NOW Otomobillere Geliyor

NVIDIA GeForce NOW Otomobillere Geliyor

NVIDIA GeForce NOW Otomobil

NVIDIA tarafından CES 2023 etkinliğinde NVIDIA GeForce NOW bulut oyun hizmetinin hiçbir özel ekipman gerektirmeden arabalara geleceğini duyurdu. Bu sayede aracınız şarj olurken, park halindeyken veya herhangi bir zamanda arka koltuktan sürücü ekranından Cyberpunk 2077 gibi oyunlara erişim sunacak.

Bulut oyun seçeneği, Hyundai grubu (Genesis ve Kia dahil), Polestar ve Çinli BYD gibi büyük markalarla zaten başlamış durumda. NVIDIA, GeForce Now erişimi için bir zaman çerçevesi sunmadı ancak BYD’nin Drive Hyperion destekli arabaları 2023’ün ilk yarısında desteği sunmaya başlayacak. Polestar 3 SUV ise 2023’ün sonlarında geliyor.

Araç içi GeForce NOW istemcisi, Android veya web tabanlı bilgi-eğlence sistemlerinde çalışıyor. NVIDIA’nın hizmeti, 1.000’den fazla oyun kumandası kullanılarak oynanabilen 1.500 oyundan oluşan bir katalog sağlayacak. Oyunların çoğu ücretli olsa da Destiny 2 ve Fortnite gibi oynaması ücretsiz seçenekler var.

Oyunları araca aktarabilme özelliği, araç içi deneyimlerin geleceğinin önemli bir bileşeni olarak nitelendiriliyor. Otonom sürüş teknolojisi daha yaygın hale geldikçe iç mekan da marka kimliklerini farklılaştırmada çok daha büyük bir rol oynayacak. Tüketicilerin araç satın alma kararlarını verirken dijital asistanlar, grafik ekranlar ve akış içeriği gibi özelliklere daha fazla odaklanacağı düşünülüyor. Hyundai Motor Group, BYD ve Polestar araçlarında GeForce NOW sağlayarak kişisel ulaşımın bu yeni çağına önemli bir adım atıyor.