Anasayfa Haber 15 inç MacBook Air Bu Yıl Gelebilir

15 inç MacBook Air Bu Yıl Gelebilir

15 İnç MacBook Air

Apple tarafından 2023 yılında daha büyük bir 15 inç MacBook Air piyasaya sürülmesi planlanıyor. Öte yandan Bloomberg’den Mark Gurman, Apple işlemcili 12 inç MacBook Air modelinin bu yıl piyasaya çıkması beklemiyor.

Gurman, 15 inç MacBook Air hakkında herhangi bir ek ayrıntı paylaşmadı. Diğer yandan ekran analisti Ross Young, daha önce Apple’ın tedarikçilerinin 2023’ün ilk çeyreğinde yeni MacBook Air için 15,5 inçlik ekran panelleri üretimine başlayacağını ve bu baharda piyasaya sürüleceğini söylemişti.

MacBook Air‘in 2022’de yeniden tasarlandığı göz önüne alındığında, 15 inçlik modelin en son 13 inçlik modele çok benzer veya aynı bir tasarıma sahip olması muhtemel gözüküyor. Ek olarak cihazın M2 ve M2 Pro çip seçenekleriyle sunulacağını da tahmin edebiliriz.

12 inç MacBook tarafında ise Gurman daha önce Apple’ın onu 2023’ün sonunda veya 2024’ün başında piyasaya sürmeyi düşündüğünü iddia etmişti. Şimdi ise daha küçük dizüstü bilgisayarın artık şirketin yakın vadeli yol haritasında olmadığını söyledi.