Anasayfa Haber NVIDIA, Yapay Zeka Destekli Sürücülerle Performansı Artırabilir

NVIDIA, Yapay Zeka Destekli Sürücülerle Performansı Artırabilir

NVIDIA, Yapay Zeka Destekli Sürücülerle Performansı Artırabilir

Sürücüler konusunda zaten bariz şekilde üstün olan NVIDIA, bu kez de işin içine yapay zeka teknolojilerini dahil etmeyi planlıyor. CapFrameX, NVIDIA’nın performansı iyileştiren yapay zeka optimizasyonları ile yeni bir sürücü yayınlayabileceğini iddia ediyor.

Teknik olarak konuşursak, yapay zeka halihazırda mevcut GPU sürücülerine zaten uygulanmış. Ancak uygulanan alanlar oldukça kısıtlı olabilir. İddialara bakılırsa yeşil takım, “komut setleri, verimlilik, donanım kullanımı, iş parçacığı ve ayarlara” odaklanarak daha fazla AI optimizasyonu ekleyecek.

Bu tür optimizasyonların kullanıcı tarafından nasıl hissedileceğini henüz bilmiyoruz. Ayrıca destekli donanımlar hakkında hiçbir ayrıntı yok. Mevcut DLSS teknolojilerine genel olarak bakacak olursak, sürücü konusunda belirli özelliklerin yalnızca RTX grafiklerine özel olması muhtemel.

Umuyoruz ki iddialar doğru çıkar. Yapay zeka kullanımı performansa da olumlu katkılar sağlayacak, son tüketicinin oyun deneyimini olumlu etkileyecektir. CapFrameX, bahsi geçen sürücülerin ilk çeyrekte gelebileceğini söylüyor. Daha da önemlisi, performans artışının %30’a kadar çıkacağı, ortalama kazancın %10 civarında olacağı belirtiliyor. Tekrar belirtelim, bu konuda resmi bir bilgi henüz yok.