Anasayfa Haber Katlanabilir Telefon Satışları 2023’te 18 Milyonu Aşacak

Katlanabilir Telefon Satışları 2023’te 18 Milyonu Aşacak

katlanabilir Telefon

Trendforce tarafından 2023 yılında katlanabilir telefon sevkiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 44 artacağını öngören bir rapor yayınladı. İyileşen satışlar, katlanabilir OLED akıllı telefonlardaki menteşe pazarını etkileyecek ve 500 milyon dolara ulaşacak.

Trendforce’un tahminine göre, geçen yıl 12,8 milyon adet katlanabilir akıllı telefon sevk edildi ve bu rakam 2023 takvimi için 18,5 milyonun üzerine çıkacak. Samsung, 2022’de satılan katlanabilir cihazların yüzde 82’sine sahipti çünkü Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi diğer üreticiler cihazlarını yalnızca Çin’de ve sınırlı miktarlarda satıyor.

Katlanabilir telefonların satış rakamları, yalnızca menteşe pazarına odaklanan Trendforce analizine dayanıyor. Şu anda damla şeklinde ve U şeklinde olmak üzere iki tür menteşe mevcut. Bunlardan ilki birçok karmaşık parça içeriyor ve ikincisinden birkaç kat daha yüksek maliyeti bulunuyor.

Genel menteşe pazarı yıllık yüzde 14,6 artışla 500 milyon dolara ulaşacak. Kilit oyuncular ise her ikisi de Samsung’a U-şekilli menteşeler sağlayan KH Vatech ve S-connect. Daha karmaşık menteşeyi benimseyen markalar da Amphenol ve Asia Vital Components gibi üreticilerle çalışıyor.